KezdőlapTőzsdeAz ingatlanban van a nagy dohány

Az ingatlanban van a nagy dohány

-

Sokszor hallottam ezt a 2000-es években, tombolt is a hitelláz, meg is szívtuk itthon rendesen. Amerikában is ez volt a helyzet, és az ingatlan lufi kidurranása érintett szinte minden réteget. Akinek persze nagy cége van, az túlélhette, hiszen a nagyok könnyebb helyzetben vannak (likvidek). A következő elemzésünk az Agree Realty Corp (ADC) részvénye. A vállalat 81 ingatlant birtokol, 17 államban (USA) és 3,8 millió négyzetméter bruttó bérbe adható kiadó ingatlanrésze van.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
A cég folyamatosan fejlődik, kiskereskedelmi ingatlanok megszerzése a célja. Sok nagyobb kiskereskedelmi lánc is ügyfele. Ez persze egyben kockázatos is, mivel például egyik bérlője a Kmart, akit erősen szorongat a Wall-mart. Amennyiben tehát csődbe mennek (vagy be kell zárni az adott boltot), egy nagy bérlőt veszítene el. A másik kockázatos bérlője a Walgreen gyógyszertár, akinek nagy versenytársa a CVS Caremark, és a piac eléggé szoros.

Az Agree Realty folyamatosan keresi új bérlőit, sok nagyobb céggel is le van szerződve, akik stabil bevételt jelentenek nekik. Szerencsére az amerikai gazdasági mutatók növekedésnek indultak, és ez feljebb nyomhatja az árfolyamát.  Jelenleg régóta oldalazik az részvény, 31,5 felett egy nagy kitörésre lehet számítani. Ha az árfolyam a sáv alját éri el, érdemes lehet vásárolni belőle (sáv kereskedés).

adc_april

Forrás: finviz, agreerealty.com

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek