Az ingatlanban van a nagy dohány

Sokszor hallottam ezt a 2000-es években, tombolt is a hitelláz, meg is szívtuk itthon rendesen. Amerikában is ez volt a helyzet, és az ingatlan lufi kidurranása érintett szinte minden réteget. Akinek persze nagy cége van, az túlélhette, hiszen a nagyok könnyebb helyzetben vannak (likvidek). A következő elemzésünk az Agree Realty Corp (ADC) részvénye. A vállalat 81 ingatlant birtokol, 17 államban (USA) és 3,8 millió négyzetméter bruttó bérbe adható kiadó ingatlanrésze van.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
A cég folyamatosan fejlődik, kiskereskedelmi ingatlanok megszerzése a célja. Sok nagyobb kiskereskedelmi lánc is ügyfele. Ez persze egyben kockázatos is, mivel például egyik bérlője a Kmart, akit erősen szorongat a Wall-mart. Amennyiben tehát csődbe mennek (vagy be kell zárni az adott boltot), egy nagy bérlőt veszítene el. A másik kockázatos bérlője a Walgreen gyógyszertár, akinek nagy versenytársa a CVS Caremark, és a piac eléggé szoros.

Az Agree Realty folyamatosan keresi új bérlőit, sok nagyobb céggel is le van szerződve, akik stabil bevételt jelentenek nekik. Szerencsére az amerikai gazdasági mutatók növekedésnek indultak, és ez feljebb nyomhatja az árfolyamát.  Jelenleg régóta oldalazik az részvény, 31,5 felett egy nagy kitörésre lehet számítani. Ha az árfolyam a sáv alját éri el, érdemes lehet vásárolni belőle (sáv kereskedés).

adc_april

Forrás: finviz, agreerealty.com

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)