vasárnap, január 17, 2021

Az ingatlanban van a nagy dohány

Sokszor hallottam ezt a 2000-es években, tombolt is a hitelláz, meg is szívtuk itthon rendesen. Amerikában is ez volt a helyzet, és az ingatlan lufi kidurranása érintett szinte minden réteget. Akinek persze nagy cége van, az túlélhette, hiszen a nagyok könnyebb helyzetben vannak (likvidek). A következő elemzésünk az Agree Realty Corp (ADC) részvénye. A vállalat 81 ingatlant birtokol, 17 államban (USA) és 3,8 millió négyzetméter bruttó bérbe adható kiadó ingatlanrésze van.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
A cég folyamatosan fejlődik, kiskereskedelmi ingatlanok megszerzése a célja. Sok nagyobb kiskereskedelmi lánc is ügyfele. Ez persze egyben kockázatos is, mivel például egyik bérlője a Kmart, akit erősen szorongat a Wall-mart. Amennyiben tehát csődbe mennek (vagy be kell zárni az adott boltot), egy nagy bérlőt veszítene el. A másik kockázatos bérlője a Walgreen gyógyszertár, akinek nagy versenytársa a CVS Caremark, és a piac eléggé szoros.

Az Agree Realty folyamatosan keresi új bérlőit, sok nagyobb céggel is le van szerződve, akik stabil bevételt jelentenek nekik. Szerencsére az amerikai gazdasági mutatók növekedésnek indultak, és ez feljebb nyomhatja az árfolyamát.  Jelenleg régóta oldalazik az részvény, 31,5 felett egy nagy kitörésre lehet számítani. Ha az árfolyam a sáv alját éri el, érdemes lehet vásárolni belőle (sáv kereskedés).

adc_april

Forrás: finviz, agreerealty.com

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek