Az internetadó fáj a Magyar Telekom részvényeseinek is

2014-es évben szépen araszolgatott felfelé a Magyar Telekom részvényárfolyama. 19%-ot tudott emelkedni eddig ebben az évben, majd a szeptemberben az árfolyamon korrekció kezdődött. Ez a korrekció természetes is volt, az előtte látható nagy rally után. Aztán a befektetők az internetadó bejelentése után látható módon a kiszállás mellett döntenének inkább.

A kereskedésben a forgalom közel megduplázódott, ami megerősíti a mostanra kialakuló eső trendet. Az árfolyam, most érzékeny, mivel az internetadó híreire biztosan jobban fogják mozgatni az árakat a befektetők. A vasárnapi internetadó elleni tüntetés is hatni fog az árfolyamra.

Amennyiben a kormány tovább viszi az internetadó törvényt, akkor az árfolyamban további esés várható. Az árfolyam 300 alá is csökkenhet, ami közel 10%-os esést jelent. A híreket tehát most jobban kell figyelni, mert egy esetleges döntés 5-10%-kal is elmozdíthatja az árfolyamot bármelyik irányba.

mtelekom

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)