Az iPhone megjelenése előtt 15 évvel is volt már okostelefon

Az IBM már 1992-ben kijött egy okostelefonnal (igaz, csak 1994-ben kezdték el az értékesítést). Jóval megelőzve az iPhone-t. Akkor még nem voltak applikációk, de így is sokat adott az üzletembereknek. A készülék neve Simon Personal Communicator. Ez volt az első készülék, ami telefon és PDA egyben. Meg fogsz lepődni, de ahhoz képest sokat eladtak belőle.

899 dollárba került akkor, ami inflációval növelt értéken ma 1400 dollár lenne. A készülék méretei 4,5X1,4 hüvelyk. Az érintőkijelzőhöz járt egy toll is. A Simont több mint 50.000-en vásárolták meg, ami az akkori piacon nem elhanyagolható mennyiség volt. A készülékről emailt és faxot is lehetett küldeni, illetve előbbit olvasni. Naptár is alaptartozék volt, illetve jegyzetek írására is volt alkalmas szoftver. Kifejezetten hasznos lehetett egy üzletembernek. Egy órás üzemidőt tudod csak felmutatni a telefon, ez is okozhatta azt, hogy hamar megbukott. 1MB-os tárhellyel rendelkezett, a CPU-ja 16 MHz, fél kilogramm súlyú  mobil volt.

Itt egy videó a készülékről:

Forrás: Wikipedia,Time, BusinessInsider

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!