Az olajár csökkenés felhajtotta a légitársaságok részvényeit

Az olajár csökkenés rossz az oroszoknak, illetve az amerikai fracking cégeknek is. Ezzel ellentétben a légitársaságok sokat spórolnak üzemanyagköltségeiken. Előfordulhat az is, hogy csökkenni fognak a repülőjegyek ára is. De nézzük, mi újság a tőzsdén.

A Delta Air Lines  (DAL)  részvény ára az elmúlt 2 hónapban 50%-ot emelkedett, mivel közel 1,7 milliárd dollárt spórol egész évben az olajáresésen. A részvény erős trendben van, a mostani korrekció természetes, sokan kiszálltak nagy profittal. A 44 dolláros szint megfogja az esést, utána érdemes elgondolkodni a vásárláson, de a rá szánt tőke töredékével, ha már tisztán látszik a trend, akkor érdemes tovább invesztálni.

Delta Air Lines részvény árfolyam - Finviz.com
Delta Air Lines részvény árfolyam – Finviz.com

 

Ennél nagyobbat tudott emelkedni az American Airlines (AAL), közel 77%-ot rallyzott az elmúlt 2 hónapban. Látszik a hasonlóság a két árfolyam között.  Amennyiben továbbra is 65 dollár alatt marad az árfolyam, további emelkedésre lehet számítani. Az American Airlines esetében még messze is vagyunk a válság előtti csúcstól, így tere is van még emelkedni. Csak maradjon alacsony az olajár.

american airlines