Az olajár csökkenés felhajtotta a légitársaságok részvényeit

Az olajár csökkenés rossz az oroszoknak, illetve az amerikai fracking cégeknek is. Ezzel ellentétben a légitársaságok sokat spórolnak üzemanyagköltségeiken. Előfordulhat az is, hogy csökkenni fognak a repülőjegyek ára is. De nézzük, mi újság a tőzsdén.

A Delta Air Lines  (DAL)  részvény ára az elmúlt 2 hónapban 50%-ot emelkedett, mivel közel 1,7 milliárd dollárt spórol egész évben az olajáresésen. A részvény erős trendben van, a mostani korrekció természetes, sokan kiszálltak nagy profittal. A 44 dolláros szint megfogja az esést, utána érdemes elgondolkodni a vásárláson, de a rá szánt tőke töredékével, ha már tisztán látszik a trend, akkor érdemes tovább invesztálni.

Delta Air Lines részvény árfolyam - Finviz.com
Delta Air Lines részvény árfolyam – Finviz.com

 

Ennél nagyobbat tudott emelkedni az American Airlines (AAL), közel 77%-ot rallyzott az elmúlt 2 hónapban. Látszik a hasonlóság a két árfolyam között.  Amennyiben továbbra is 65 dollár alatt marad az árfolyam, további emelkedésre lehet számítani. Az American Airlines esetében még messze is vagyunk a válság előtti csúcstól, így tere is van még emelkedni. Csak maradjon alacsony az olajár.

american airlines

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!