Az Uber brutálisan veszteséges. A befektetők kivárnak, mint az Amazonnál?

Az Uber 1,3 milliárd dollár veszteséget termelt az elmúlt fél évben. Már rég ő a csúcstartó az ilyen volumenű veszteségekben, megelőzve az egykori csúcstartó Amazont. Utóbbi cég sok-sok veszteséges év után most már stabilan hozza a nyereséget. Vajon az Ubernek is sikerül?

A sok veszteség ellenére még mindig van tartaléka a cégnek, közel 8 milliárd dollár áll a bankban, hogy fedezze a kiadásokat, az esetleges új piacok meghódítását. Nehezíti az Uber előretörését, hogy több országban is meggyűlt a baja az engedélyekkel, ahogy itthon Magyarországon is. És nehéz is lesz neki újra bejönnie, főleg akkor, ha most a Taxify lerohanja a magyar uber felhasználókat. Na, de nézzük tovább!

1,3 milliárd dollárt bukott, de közben a kínai konkurensének (Didinek) eladta a Kínában már megszerzett felhasználókat 1 milliárd dollárért (becsült összeg). Tehát, ha ez az összeg befolyik, akkor már picivel helyre billen a mérleg. A cég 18%-os árbevétel növekedést tudott felmutatni már ebben az évben.

A cég értéke elvileg már most 69 milliárd dollár, ami erősen nagy érték, ahhoz képest, hogy még csak pár éves cégről beszélünk. Most már csak az a kérdés, vajon tőzsdére fog-e menni. Talán azért sem gondolkodtak még abban, mert akkor transzparenssé válna, és a veszteségeket is jobban látnák a befektetők, tehát még kockázatos lenne a tőzsde. Az Amazon esete erre cáfolt rá. Illetve a Tesla esete is hasonló lehet: Az Amazon egyszercsak révbe ért. A Tesla -val is ez történik?

További Uberes cikkek:
Ezt tanulhatod te is meg az Ubertől
Az Uber nagyobb, mint a Ford, GM vagy az Ebay?
Még a Forbes is benézte az über Uber közösségi dolgot?

A startup rovatot a Barking közösségi parkoló mobilapplikáció támogatja. Parkolj olcsón, vagy add bérbe a parkolód és keress pénzt! Kattints ide! 

Forrás: Gizmodo
Fotó: Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!