KezdőlapGazdaság és üzletAz Uber brutálisan veszteséges. A befektetők kivárnak, mint az Amazonnál?

Az Uber brutálisan veszteséges. A befektetők kivárnak, mint az Amazonnál?

-

Az Uber 1,3 milliárd dollár veszteséget termelt az elmúlt fél évben. Már rég ő a csúcstartó az ilyen volumenű veszteségekben, megelőzve az egykori csúcstartó Amazont. Utóbbi cég sok-sok veszteséges év után most már stabilan hozza a nyereséget. Vajon az Ubernek is sikerül?

A sok veszteség ellenére még mindig van tartaléka a cégnek, közel 8 milliárd dollár áll a bankban, hogy fedezze a kiadásokat, az esetleges új piacok meghódítását. Nehezíti az Uber előretörését, hogy több országban is meggyűlt a baja az engedélyekkel, ahogy itthon Magyarországon is. És nehéz is lesz neki újra bejönnie, főleg akkor, ha most a Taxify lerohanja a magyar uber felhasználókat. Na, de nézzük tovább!

1,3 milliárd dollárt bukott, de közben a kínai konkurensének (Didinek) eladta a Kínában már megszerzett felhasználókat 1 milliárd dollárért (becsült összeg). Tehát, ha ez az összeg befolyik, akkor már picivel helyre billen a mérleg. A cég 18%-os árbevétel növekedést tudott felmutatni már ebben az évben.

A cég értéke elvileg már most 69 milliárd dollár, ami erősen nagy érték, ahhoz képest, hogy még csak pár éves cégről beszélünk. Most már csak az a kérdés, vajon tőzsdére fog-e menni. Talán azért sem gondolkodtak még abban, mert akkor transzparenssé válna, és a veszteségeket is jobban látnák a befektetők, tehát még kockázatos lenne a tőzsde. Az Amazon esete erre cáfolt rá. Illetve a Tesla esete is hasonló lehet: Az Amazon egyszercsak révbe ért. A Tesla -val is ez történik?

További Uberes cikkek:
Ezt tanulhatod te is meg az Ubertől
Az Uber nagyobb, mint a Ford, GM vagy az Ebay?
Még a Forbes is benézte az über Uber közösségi dolgot?

A startup rovatot a Barking közösségi parkoló mobilapplikáció támogatja. Parkolj olcsón, vagy add bérbe a parkolód és keress pénzt! Kattints ide! 

Forrás: Gizmodo
Fotó: Flickr

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek