Az Uber nagyobb, mint a Ford, GM vagy az Ebay?

Régen írtam már az Uberről cikket. Itthon le is csengett a média felhajtás az amerikai taxis cég körül. Szerencsére az UBER még nincs a tőzsdén, bár ha a tőzsdén lenne, akkor most nagyot szakíthatnánk rajta (árfolyam esésre spekulálva). Annyira túlértékelt a cég, hogy azt már rossz nézni. A folyamatos jogi csatározások, a tüntetések, a rossz pozicionálás ellenére a kockázati tőkéseket, befektetőket vonzza az Uber, és már 65 milliárd dollár értékű.

Szerencsére már kezdenek leszokni az újságírók arról, hogy közösségi fuvarozásnak hívják az Ubert. Erről itt írtam: Még a Forbes is benézte az über Uber közösségi dolgot?

Nézd meg ezt a grafikont! Az Uber ezek szerint értékesebb mint a régebb óta prosperáló vállalatok. (kép alatt folytatódik a cikk.)

20151204_uber_bi

 

Mi lesz az Uberrel?
Erősen jönnek fel a konkurens “taxi” cégek. A jogi oldalon sem áll jól az Uber. Viszont én nem temetném ettől még a céget. Csak kicsit kell változtatnia a profilján, vagy az valamilyen módon újragondolni, tovább gondolni. A céget már ismerik, így a tovább gondolt profilját gyorsabban megismerik az emberek.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!