KezdőlapTőzsdeAz XP leállása hozhatja el a Microsoft felemelkedését

Az XP leállása hozhatja el a Microsoft felemelkedését

-

Április 8-tól a Microsoft nem frissíti tovább az XP-t. Ez folyik most a techmédiából.  Ez egyszer jó is meg rossz is. Egy 13 éves termék végét jelenti. Bill Gates egy zseniális programot készített, ami minden igényt kielégített, a legtöbb cég is ezt használja. Sőt nagyon sok bankautómata szoftvere is XP-n keresztül működik.
Persze riogat mindenki, azért egy jó tűzfallal még elevickélhetnek a cégek az XP-vel, de azért lassan mindenki át fog térni a 8-as windowsra.

Most nem is mennék bele a kockázatokba, mindenki keressen rá a googleba. Amire én rátérnék, az az, hogy ez egy vérfrissítést hoz az oprendszer piacra. Sok cég számlázó, könyvelő, logisztikai programja még nem kompatibilis a win8-al, de van rá mód, hogy kibekkeljük ezt a hibát, és minden fusson a gépen. Ezért is véleményem szerint egy cég még mindig jobban fogja preferálni a windowst más operációs rendszerrel szemben. Ez Európa, ahol az Apple annyira nem elterjedt. Valljuk be, mivel a többség windows párti, ezért a többi cég is ezt választja, ez praktikus.
A Microsoft ezzel a döntésével saját malmára hajtja a vizet, lehet lesz lemorzsolódás, de akkor is a bevételeit kicsit megdobja, ami jó a részvényeseknek.  Sok felhasználónak nem jött be a csempés menü, de ezt meg is oldja a cég, és visszaadja a start menüt. A nem érintőképernyős gépeken egyből az asztal jelenik meg kezdőképernyőként a legújabb frissítésükben.
Mindent megtesz tehát, hogy újra mindenki a megszokott módon tudja használni a számítógépét, és ezt már modernebb oprendszerben.

A cég árfolyama szépen megy felfelé, a csatornából való kitörés egy nagyobb emelkedést hozhat. A piac jó, a cég nagy, a várakozások felhajthatják az árfolyamot. A UBS elemzői 46 dollárra, az RBC Capital elemzői 44 dollárra lőtték be a célárfolyamot, tehát egy 15%-os további emelkedést várnak az elkövetkező időszakban.
msft_april

[sam id=”7″ codes=”true”]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek