Banana! – 625 millió dolláros ajánlat készpénzben a Chiquita cégért

625 millió dollárért vásárolnák fel a Chiquita Brands International Inc-t (CQB). A név ismerős lehet, globális banán és gyümölcs feldolgozó, értékesítő cégről beszélünk. Két cég is tett ajánlatot, a Safra Group és a Cutrale Group. Mindkét cég szeretné gyorsítani a folyamatokat, és év végéig nyélbe ütni az üzletet.

Az árfolyam egyből 30%-ot száguldott. Jó helyen van az árfolyam ahhoz, hogy a további lehetséges emelkedésből profitálhassunk, igaz az ártól nem volt teljesen elragadtatva a Chiquita. Ezért is emelkedett egyből ennyit a cég árfolyama. Jelenlegi árfolyamon még csak 615 millió dollárt a piaci kapitalizációja a cégnek, tehát még 10 millió dolláros rész hiányzik, de ennél többet is emelkedhet még a részvény, mivel a felvásárlási ár még feljebb mehet. A 12,50-es ár jó kiszálló is lehet, így szűk stoppal 5-10%-os profitot is elérhetünk a további hírekből.

chiquita_brands

 

Forrás: finviz.com

 

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!