KezdőlapTőzsdeBanggg! A Call of Duty anyacége beújított, megvette a Candy Crush készítői...

Banggg! A Call of Duty anyacége beújított, megvette a Candy Crush készítői cégét. Így lenne ötösöm a lottón

-

A nyár végén írtam egy cikket az Activision Blizzardról. Akkor azért írtam róla, mert egyrészt felfutó ágban van a részvénye, másrészt a Call of Duty-ról is írtam, elvégre az egyik húzó termékük. És most jött a jó hír, az Activision Blizzard felvásárolja 5,9 milliárd dollárért a King.com mobilapp fejlesztő cégek, akik többet között a Candy Crash játékot is fejlesztik. Mindkét félnek pont jókor jött a vásárlás. A King.com éppen leszálló ágba került, és nem jöttek az új eredmények, a Blizzardnak pedig kellett egy új szegmens, és persze felhasználók. Ennél jobb dealt el sem lehet képzelni.

Van egy információm, ami érdekes lehet! A cég felvásárlásával a Call of Duty atyja azért sem nyúlt mellé, mert a King.com felhasználóinak többsége nő. Így egy olyan célcsoportot sikerült felvásárolnia, akik a cég szempontjából is nemcsak érdekesek, de új profitot hozhatnak.

És persze itt jön képbe a tőzsde. Ez a Blizzardnak egy hosszútávú befektetés lesz, ami meg is térülhet, mivel egy komplett fejlesztői stábot is átvesz. A befektetők értékelték is a felvásárlást, napon belül 3,62%-ot emelkedett a részvény. A lényeg persze az, hogy már 28% plusz profitot tehet zsebre az, aki figyelte az előző elemzésemet. Sőt az elemzés szerinti 40 dollár fölé emelkedés hamarosan látható is lesz a részvényen, és eléri azt az árszintet. Én azt mondom hosszútávon (1-3 éven belül) ez a részvény fel fog menni bőven 50 dollár fölé is.

Activision Blizzard részvény elemzés - finviz.com
Activision Blizzard részvény elemzés – finviz.com

Forrás: HWSW

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek