Banggg! A Call of Duty anyacége beújított, megvette a Candy Crush készítői cégét. Így lenne ötösöm a lottón

A nyár végén írtam egy cikket az Activision Blizzardról. Akkor azért írtam róla, mert egyrészt felfutó ágban van a részvénye, másrészt a Call of Duty-ról is írtam, elvégre az egyik húzó termékük. És most jött a jó hír, az Activision Blizzard felvásárolja 5,9 milliárd dollárért a King.com mobilapp fejlesztő cégek, akik többet között a Candy Crash játékot is fejlesztik. Mindkét félnek pont jókor jött a vásárlás. A King.com éppen leszálló ágba került, és nem jöttek az új eredmények, a Blizzardnak pedig kellett egy új szegmens, és persze felhasználók. Ennél jobb dealt el sem lehet képzelni.

Van egy információm, ami érdekes lehet! A cég felvásárlásával a Call of Duty atyja azért sem nyúlt mellé, mert a King.com felhasználóinak többsége nő. Így egy olyan célcsoportot sikerült felvásárolnia, akik a cég szempontjából is nemcsak érdekesek, de új profitot hozhatnak.

És persze itt jön képbe a tőzsde. Ez a Blizzardnak egy hosszútávú befektetés lesz, ami meg is térülhet, mivel egy komplett fejlesztői stábot is átvesz. A befektetők értékelték is a felvásárlást, napon belül 3,62%-ot emelkedett a részvény. A lényeg persze az, hogy már 28% plusz profitot tehet zsebre az, aki figyelte az előző elemzésemet. Sőt az elemzés szerinti 40 dollár fölé emelkedés hamarosan látható is lesz a részvényen, és eléri azt az árszintet. Én azt mondom hosszútávon (1-3 éven belül) ez a részvény fel fog menni bőven 50 dollár fölé is.

Activision Blizzard részvény elemzés - finviz.com
Activision Blizzard részvény elemzés – finviz.com

Forrás: HWSW

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!