Banggg! A Call of Duty anyacége beújított, megvette a Candy Crush készítői cégét. Így lenne ötösöm a lottón

A nyár végén írtam egy cikket az Activision Blizzardról. Akkor azért írtam róla, mert egyrészt felfutó ágban van a részvénye, másrészt a Call of Duty-ról is írtam, elvégre az egyik húzó termékük. És most jött a jó hír, az Activision Blizzard felvásárolja 5,9 milliárd dollárért a King.com mobilapp fejlesztő cégek, akik többet között a Candy Crash játékot is fejlesztik. Mindkét félnek pont jókor jött a vásárlás. A King.com éppen leszálló ágba került, és nem jöttek az új eredmények, a Blizzardnak pedig kellett egy új szegmens, és persze felhasználók. Ennél jobb dealt el sem lehet képzelni.

Van egy információm, ami érdekes lehet! A cég felvásárlásával a Call of Duty atyja azért sem nyúlt mellé, mert a King.com felhasználóinak többsége nő. Így egy olyan célcsoportot sikerült felvásárolnia, akik a cég szempontjából is nemcsak érdekesek, de új profitot hozhatnak.

És persze itt jön képbe a tőzsde. Ez a Blizzardnak egy hosszútávú befektetés lesz, ami meg is térülhet, mivel egy komplett fejlesztői stábot is átvesz. A befektetők értékelték is a felvásárlást, napon belül 3,62%-ot emelkedett a részvény. A lényeg persze az, hogy már 28% plusz profitot tehet zsebre az, aki figyelte az előző elemzésemet. Sőt az elemzés szerinti 40 dollár fölé emelkedés hamarosan látható is lesz a részvényen, és eléri azt az árszintet. Én azt mondom hosszútávon (1-3 éven belül) ez a részvény fel fog menni bőven 50 dollár fölé is.

Activision Blizzard részvény elemzés - finviz.com
Activision Blizzard részvény elemzés – finviz.com

Forrás: HWSW

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek