Bejött a Mekinek az, hogy egész nap reggelizhetsz

2012 óta nem volt olyan jó negyedéve a McDonald’s-nak, mint 2015. utolsó negyedévében. Ez annak köszönhető, hogy már egész napra elérhetővé tette a reggeli menüit, szendvicseit. A Minner tőzsde rovatában többször is említettem már, hogy érdemes a jól ismert nagy márkákba, brandekbe fektetni. Mennyit nyerhettél eddig a Mekivel? Mennyit nyerhetsz még?

Először nézzük a Meki adatait. 2015. 4. negyedévében 1,21 milliárd dolláros nettó nyeresége volt, ami 7%-kal nagyobb, mint 2014 hasonló időszakában. Ez azért figyelemre méltó, mert az utóbbi negyedévekben nem tudott felmutatni stabil növekedést. Részben az első bekezdésben említett reggeli menüs időszak meghosszabbításával érte el. Tudtad, hogy a profit rátája közel 25%-on van? Vagyis a bevételből ennyi a nettó profitja.

Az alábbi cikkben leírtam, hogy meddig érdemes kereskedni a Meki részvénnyel az akkori árfolyam szerint. 13 dolog, amit nem tudtál a McDonald’s-ról
A célárat decemberben érte el a részvény, és ezzel 25%-os profitot tudtunk zsebre tenni (+ 3% osztalék) 2015 decemberében. Meddig emelkedhet még a részvény? Kisebb tőkével érdemes lehet még hagyni a befektetést a részvényben. A 100-115 dolláros ársáv valószínűleg megfogja a nagyobb részvény esést, így kicsit nyugodtabban fektethetünk a részvénybe. 1-3 éven belül 130 dollár fölé is emelkedhet a részvény. Az osztalék miatt is érdemes vásárolni a részvényt.

mekireggeli
McDonald’s részvény elemzés

 

Forrás: Marketwatch

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!