Bezzeg Új-Zélandon kamatemelés folyik

Az európai kamatcsökkentéstől eltérően, az Új-Zélandiak már kamatot emelnek, 3,25 % (3,00- ról emelték fel) lett az alapkamat. A sajtótájékoztatón kiderült, még további 2 kamatemelés lesz ebben az évben, tehát 3,75%-ra várhatjuk ezt az értéket. A piac reagált is, és papírforma szerint erősödött a többi devizával szemben.

Új-Zéland már ráérzett a jó gazdasági lépésekre, nem is olyan rég írtuk, hogy költségvetési többlet várható náluk. A kamatemelésnél benne van a pakliban az adott deviza erősödése, főleg ilyen körülmények között, mikor a többi jegybank alacsonyan tartja a saját devizájának kamatát, sőt még csökkentik is.

Érdemes tehát figyelni az új-zélandi dollárt, mert még benne van a piacba a további erősödés.
Előző cikkünkben említett szintek ugyanúgy érvényesek:
Meddig erősödhet még az NZD? Ha átviszi a 0,8841-es legutóbb csúcsot akkor egészen 0,9000-ig is menetelhet, de akár még tovább is, folyamatosan csúcsokat döntöget. A piac adott neki, a többi országban alacsony az alapkamat, a háborús konfliktusoktól messze van.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!