Bezzeg Új-Zélandon kamatemelés folyik

Az európai kamatcsökkentéstől eltérően, az Új-Zélandiak már kamatot emelnek, 3,25 % (3,00- ról emelték fel) lett az alapkamat. A sajtótájékoztatón kiderült, még további 2 kamatemelés lesz ebben az évben, tehát 3,75%-ra várhatjuk ezt az értéket. A piac reagált is, és papírforma szerint erősödött a többi devizával szemben.

Új-Zéland már ráérzett a jó gazdasági lépésekre, nem is olyan rég írtuk, hogy költségvetési többlet várható náluk. A kamatemelésnél benne van a pakliban az adott deviza erősödése, főleg ilyen körülmények között, mikor a többi jegybank alacsonyan tartja a saját devizájának kamatát, sőt még csökkentik is.

Érdemes tehát figyelni az új-zélandi dollárt, mert még benne van a piacba a további erősödés.
Előző cikkünkben említett szintek ugyanúgy érvényesek:
Meddig erősödhet még az NZD? Ha átviszi a 0,8841-es legutóbb csúcsot akkor egészen 0,9000-ig is menetelhet, de akár még tovább is, folyamatosan csúcsokat döntöget. A piac adott neki, a többi országban alacsony az alapkamat, a háborús konfliktusoktól messze van.

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!