KezdőlapGazdaság és üzletBill Gates heti 1 könyvet elolvas? És te? - Könyvajánló Billtől, amit...

Bill Gates heti 1 könyvet elolvas? És te? – Könyvajánló Billtől, amit minden Minner olvasónak el kell olvasnia!

-

Folyamatosan olvasom Bill Gates blogját, és mindig látom az újabb és újabb könyvajánlóit. Megragadt bennem egy információ is, méghozzá az, hogy ő heti egy könyvet elolvas már gyerekkora óta. Azért az már valami, persze lehet, hogy átlagot mond, de tény, hogy a világ legsikeresebb emberéről beszélünk, hihetünk neki. És ezt úgy, hogy közben alig lehetett ideje a Microsoft ügyeinek intézése mellett.

Gondolj bele, mennyivel könyebb dolgunk van nekünk most, podcastok, videó anyagokból, tutoriálokból tudunk tanulni, új információkhoz jutni, míg ő régen csak könyvekből, újságokból tudta megszerezni az újabb és újabb információkat. A könyvek pedig még mindig itt vannak, a könyvesboltokban kígyózó sorok állnak a pénztáraknál (főleg most, karácsony közeledtével).

Meg is akadt egy könyvön a héten a szemem, és láss csodát, Bill is ezt olvassa, ajánlja. Melynek címe: A Nike-sztori – A legendás márka alapítójának önéletrajza – Phil Knight (Shoe Dog, by Phil Knight). Így én is hamarosan beszerzem, sőt az alábbi leírásból kiderül, nektek is inspiráló és hasznos olvasmány lesz. A Libri leírása a könyvről:

“Phil Knight, az ember a pipa mögött, mindig is rejtély volt. Meglepő, szerény, őszinte és szellemes önéletrajzában felfedi teljes történetét. Mesél a számos kudarcról, a kegyetlen versenytársakról, a rengeteg kétkedőről és az ellenséges bankárokról, majd a szenzációs győzelmekről és sikerekről is. Sorra veszi azokat a munkatársakat, akik a Nike szívét-lelkét formálták: köztük az alapítótárs futóedző, a lobbanékony és karizmatikus Bill Bowerman, valamint a cég első alkalmazottai, egy rakás különc és tudós, akik a Nike elhivatott csapatává kovácsolódtak.
Knight és társai merész jövőképükkel és szilárd meggyőződésükkel, hogy a sport ereje jobbá teszi az embert, egy olyan márkát és kultúrát hoztak létre, amely megváltoztatta mindennapjainkat és a mozgáshoz való viszonyunkat.

Megindító, ugyanakkor végtelenül szórakoztató kalandos utazás, amelynek során tanulhatunk az innovációról és kreativitásról. Phil Knight története nemcsak a legendás pipa történetét meséli el, hanem azt is, hogyan könyörgött kölcsönért a vonakodó bankoknak, miként verbuválta össze furcsa, de zseniális, lázadó kollégáit, és hogyan tudtak együttműködni, hogy egy kivételes és paradigmaváltó vállalatot és márkát építsenek. A könyv inspiráció mindazoknak, akik egy rendhagyó álmot követnek.
Michael Spence, Nobel-díjas közgazdász

A világ egyik legbefolyásosabb üzletembere, Phil Knight, a Nike alapítója. 1964-től 2004-ig a vállalat vezérigazgatója, napjainkban pedig az igazgatótanács elnöke. Oregon államban él a feleségével, Pennyvel.“- Forrás Libri

Hamarosan én beszerezem a könyvet, és te?
Fotó: Bill Gates/Facebook

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek