Biotechnológiai részvény spekuláció

A GenVec Inc egy nagy jövő előtt álló részvény. Na ezt most úgy írtam le, mintha valami amerikai bróker lennék és próbálnám rásózni a részvényt az ügyfélre. A cég részvényének mozgása eléggé érdekes, mert veszteséges cégről beszélünk, de a részvény árfolyam szépen ment felfelé. A várakozások felhajtják, mivel a Novartissal együttműködve a halláskárosodástra és egyensúlyi zavarokra fejlesztenek gyógyszert. A cég emellett megkezdte együttműködését a Sanofi Aventis gyógyszercéggel is.

Véleményem szerint ez is egy picit túlárazott részvény, bár kérdés az elemzők mennyire árazták eddig túl. Jelenleg túlságosan is csak az egyik projektjére koncentrál a cég, méghozzá, amit a Novartissal együtt fejlesztenek. Igen a Novartis nagy cég, de véleményem szerint így is kockázatos, mivel nincs diverzifikálva a tevékenység, és ha a Novartis nem lenne a cég már csődbe ment volna.

A részvényárfolyam nagyon hektikus, érdemes tehát várni a jeleket. Az árfolyam véleményem szerint így is túlárazott és valahol 1,5 dollár környékére is leeshet, de ez csak akkor hát áttöri a 2,6 dolláros árszintet lefelé. Amennyiben valaki vételre spekulálna a részvénnyel, én várnék a helyében egy-két hónapot.

genvec

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)