A bitcoinosoknak jobb résen lenni

Bitcoin.svg
A Magyar Nemzeti Bank közleményt adott ki a bitcoinról:

A Magyar Nemzeti Bank véleménye szerint egyes fizetésre használható virtuális eszközök (így különösen a Bitcoin) sokkal kockázatosabbak, mint a felhasználók által már jól ismert elektronikus fizetési megoldások (pl. bankkártya, elektronikus pénz, stb.). Nincs ugyanis kibocsátójuk, nem tartoznak egyetlen ország hatóságának, jegybankjának felügyelete alá, nincsenek megfelelő felelősségi, garanciális, kárviselési szabályok. Az MNB felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy legyenek rendkívül körültekintőek, fokozott óvatossággal járjanak el, mielőtt ilyen eszközöket, például Bitcoint használnak.  Forrás: MNB.hu

 

Közben a bitcoin legnagyobb piacán a japán MtGox-on komoly problémák merültek fel. Először a hírekben arról lehetett hallani, hogy hackerek befolyásolni tudták az árfolyamot hamis megbízások beküldésével. Most pedig a MtGox weboldalán egy közlemény található (maga az oldal nem üzemel). Ebben az olvasható ki, hogy leállítottak mindent a felhasználók érdekében. Japán hírportálok szerint a MtGox épületéhez kivonultak a rendőrök, közben a Twitter üzeneteiket törölte a cég, tehát lehet nagyobb a baj mint gondolnánk.

A többi piacon a hírre csökkent a bitcoin áfolyama. Itt lehet megnézni a legfontosabb kereskedési helyeket:
Bitcoin markets

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!