Bosszúállók 2., Star Wars 7., Ant-Man…sűrű menetrendje lesz a Disney-nek

film_girl / Twitter
film_girl / Twitter

A héten a Cinemacon-on fényképezte le a Mashable újságírója, Christina Warren, hogy milyen menetrend szerint jelennek meg az újabb Walt Disney filmek. A képen is láthatjuk, hogy Hollywood egyik legerősebb stúdiójáról beszélünk. A héten már írtunk egy cikket a Disneyvel kapcsolatban: Yoda mestert már a 14. százaban kitalálták?

A filmek mind-mind behozhatják a hozzájuk fűzött bevétel várakozásokat. Az interneten olvasva a reakciókat is arra következtetek, hogy mindenki várja a filmeket, sőt a Star Wars részeket kifejezetten várják.

Ne csak nézd a filmeket, hanem profitálj is belőlük. Tedd fel magadban a kérdést! Jó lenne, ha én lennék a tulajdonosa a Walt Disney-nek? Ha a válasz meg van, akkor nézd meg az alábbi elemzésünket, amit előző cikkünkből másoltunk ki.

 A Star Wars most már a Disney tulajdonában van, így az ő kasszáját erősíti. Véleményem szerint a Walt Disney egy meghatározó szereplője Hollywoodnak, és a részvényeit is imádják a befektetők. Te szeretnél a Disney tulajdonosa lenni? (Szerintem mindenki szeretne az lenni.) A részvényére nézz rá, először nézzük meg nagyobb időtávon.  Látod milyen szép trendben van? Tudtad, hogy még nincs is túlárazva. 2000-ben például az árfolyama 44 dolláron volt, így számolva benne van még a további emelkedés.

Disney részvény elemzés - finviz.com
Disney részvény elemzés – finviz.com

Az alábbi képen már rövidebb idősíkon látjuk. Most kis kockázattal be lehet szállni a vételi oldalon. 100 dollár alatt amúgy sem érdemes egy ideig venni a részvényt, így ha ellenünk megy a piac, ott kiszállhatunk kis kockázattal. Az elemzők 120-130 dollár közé várják év végéig a Disney részvényeket. Tehát alapból 7% kockázatunkra jut 12% profit, ami már így is jó arány, ha 130-ig felmegy akkor pedig még nagyobb hozamunk lehet. A cég május 6-án fog jelenteni. A pénzügyi adatait be se teszem a cikkbe, mert el nem hinnéd (annyira jók).

Disney részvény elemzés - finviz.com
Disney részvény elemzés – finviz.com

Fotó: @film_girl /twitter

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!