Cégek, akik ki tudták használni a T-Systems, BKK “hacker” balhét

Mivel szinte mindenki hallott a múlt héten kirobbanó T-Systems -BKK botrányról, így ezt nem is részletezem, csak annyit, hogy egy hacker jelzett egy problémát és ezért nem jutalmat, hanem meghurcoltatást (rabosítást, feljelentést) kapott. A közvélemény egy emberként hördült fel, és ahol csak tudták, támadták a két céget, például a Facebookon 1 csillagot adtak a BKK-nak, rengeteg savazó kommentet írtak… Miért akadtak ki az emberek?

Egy-egy ilyen etikus hacker megnyilvánulásnál a cégek fizetni szoktak és nem feljelenteni az embereket. Egyértelmű volt, hogy az illető nem ki akarta használni a rendszert, ők mégis feljelentették a 18 éves fiatalt.

Két céget emelt ki most a hazai sajtó

Míg a BKK-t és a T-Systems-t savazzák, addig van két cég, aki pozitív példaként kerül bele a sajtóba:

  • Tresorit: Ők már régebben ajánlottak fel 10 000 dollárt (közel 3 millió forintot) annak, aki feltöri a titkosításukat (egyébként valószínűleg állást is ajánlanának az illetőnek). Erről anno a CNN, sőt, több nagyobb IT újság is beszámolt. Most újra bekerült a felajánlásuk az online cikkekbe.
  • Green Fox Academy: Az oktatással és HRezéssel foglalkozó cég egy 4 hónapos, 1,3 millió forint értékű oktatást ajánlott fel a BKK-t meghackelő fiatalembernek. Ezzel a PR fogással több nagyobb portál híreibe is bekerült a Green Fox Academy. Forrás: 24.hu 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!