Coca Cola, McDonald’s, Nokia… Soroljam miből maradsz ki?

Elképzelted már, hogy tulajdonosa vagy a McDonald’s-nak, Coca Cola-nak, Nokiának? Hazánkban nem divat részvényt birtokolni, sőt abban nem is gondolkozunk, hogy hosszútávon bent üljünk egy adott cégben. Vannak olyan blue chip részvények, tehát nagy kapitalizációjú, tőkeerős cégek, akik stabilan emelkednek. Nagy multinacionális cégekről beszélünk, ezért az árfolyam se olyan hektikus.
Most gondold át, reggel elmész a Mekibe, és eszel egy reggelit. Mit látsz? Rajtad kívül még jó páran vannak, mit is kell beletölteni a pohárba? Coca Colát. Már két nagy részvénnyel találkoztál is, aztán átnézel az asztalok között és látod a mobil telefon típusokat: Nokia, Apple, Samsung…..
Folyton találkozol velük, ott vannak melletted ezek a cégek, és te nem gondoltál még rá, hogy részvényesük legyél?
Ha azt mondanák felajánlják, hogy te legyél a Nokia vezérigazgatója, elvállalnád? Naná! Ha te lennél a Coca Cola többségi részvényese örülnél? Büszke lennél magadra? Naná!

Nézzük a Coca Cola árfolyamát (Ticker: COKE):
Most azt mondod magadban, kár hogy nem vettél. 19%-ot emelkedett csak ebben az évben.

coke

A McDonald’s az utóbbi időben csak oldalazik, előtte egy nagyot ugrott. Érdemes elgondolkodni tehát a részvényvásárláson. Közel van a 100 dolláros határhoz, a kerek szám vonzza a részvényeseket és ha eléri, hamar túl megy rajta. Tehát 100 fölött hamar eléri a 105-110-es árfolyamszintet.

mcd

 

Nokia is szépen emelkedik, gondoltad volna? 8 dollár fölé emelkedik, akkor esélyes akár 20%-os emelkedésre is.

nok

Nyomj egy lájkot, ha tetszik a cikk! 

A Coke tickerű részvény a Coca Cola palackozó üzemeinek részvénye.

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!