Csak úgy szárnyalnak a légitársaságok részvényei

Az alacsony olajár miatt sorra jelentik be a légitársaságok, hogy nagyobb összeget spórolnak az olajár csökkenés miatt. Ez jó piacnak, a cégek bővülhetnek, a vásárlók olcsóbban kapják a jegyárakat. A Delta Airlines például egymaga 2 milliárd dollárt takarít meg ebben az évben. Amióta megírtuk erről szóló elemzésünket, azóta a részvények tovább emelkedtek.

A Delta Airlines árfolyama a cikkünk megírása óta 8,3%-ot emelkedett. És, még van benne potenciál, mivel most éri el az 50 dolláros határt, ahol az árfolyam kilőhet. Igaz, ha ezt nem tudja tartósan átvinni, akkor már nem érdemes vásárolni a részvényt. Az elemzők 63 dollár környékére várják, tehát még 28%-os emelkedést prognosztizálnak.

dal_januar

Az American Airlines jobban tudott emelkedni, már 12% emelkedésnél jár 1 hét alatt. Itt az 55 dolláros határ hozhat újabb lendületet. A legtöbb elemző 63 dollár fölé várja az árfolyamot, sőt 92 dolláros prognózis is található az elemzések között, ezek általában 1 éves viszonylatban értendőek.

american airlines januar

 

A Budapesti Értéktőzsdén is kereskedhető Lufthansa árfolyama 1%-os emelkedésen van túl az elmúlt hét óta. Tehát ott még később jöhet a rally. Erről ide kattintva olvashatsz. Tudtad, hogy forintért is vásárolhatsz Lufthansa részvényt?

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!