KezdőlapGazdaság és üzletCSOK 2.0? LTP? Ugyan már! Detroitban más megoldást találtak!

CSOK 2.0? LTP? Ugyan már! Detroitban más megoldást találtak!

-

Szerintem neked is, ha Detroitról van szó, akkor a recesszió jut az eszedbe. Többször látni a médiában képeket elhagyatott városrészekről, plázákról… Erre jött egy ötlet, hogy mi lenne, ha aukció keretében eladnák a házakat. Ez persze még nem annyira extra ötlet, hogy sokan megrohamozzák Detroitot és oda költözzenek, vagy házat vegyenek. Kellett még valami plusz.

Azt találták ki, hogy 1000 dollárról indulnak a licitek, és bárki megvehet egy meghirdetett házat akár már az előbb említett összegért is, ha érvényesen licitált és azt később rendbe teszi. Be kell adnia egy rekonstrukciós tervet, ami tartalmazza, hogyan hozná rendbe a házat, amennyiben nem hozza rendbe, elveszti a házat. Itt a weboldal, megnézheted az aktuális 1000 dolláron meghirdetett házakat: http://auctions.buildingdetroit.org/Home
Ezen a linken pedig az eladott házakat látod: http://auctions.buildingdetroit.org/Home/SoldHouses
Már lassan 2 éve jól működik a rendszer.

Ezt az ötletet mire lehetne felhasználni?

  • Hasonló megoldással ki lehetne adni az olyan utcafrontra néző üzlethelyiségeket több magyar városban, amit jelenleg nem használ senki. Pl. 1-3 hónapig ingyen használhatnák cégek az üzlethelyiségeket, pályázhatnának rá… Pl. a felújítási, átalakítási költségeket beleszámítják a bérleti díjba (bár azt szerintem amúgy is)… Majd a bevételből később (ha jól dolgoznak) kis is tudják termelni azt. Persze az ötletbe még több mindent bele lehet vinni.
  • Bár itt a cikk megírása óta a falusi CSOK is már egy lehetőség, azért az aukciós modell is érdekes lehetne.

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek