CSOK 2.0? LTP? Ugyan már! Detroitban más megoldást találtak!

Szerintem neked is, ha Detroitról van szó, akkor a recesszió jut az eszedbe. Többször látni a médiában képeket elhagyatott városrészekről, plázákról… Erre jött egy ötlet, hogy mi lenne, ha aukció keretében eladnák a házakat. Ez persze még nem annyira extra ötlet, hogy sokan megrohamozzák Detroitot és oda költözzenek, vagy házat vegyenek. Kellett még valami plusz.

Azt találták ki, hogy 1000 dollárról indulnak a licitek, és bárki megvehet egy meghirdetett házat akár már az előbb említett összegért is, ha érvényesen licitált és azt később rendbe teszi. Be kell adnia egy rekonstrukciós tervet, ami tartalmazza, hogyan hozná rendbe a házat, amennyiben nem hozza rendbe, elveszti a házat. Itt a weboldal, megnézheted az aktuális 1000 dolláron meghirdetett házakat: http://auctions.buildingdetroit.org/Home
Ezen a linken pedig az eladott házakat látod: http://auctions.buildingdetroit.org/Home/SoldHouses
Már lassan 2 éve jól működik a rendszer.

Ezt az ötletet mire lehetne felhasználni?

  • Hasonló megoldással ki lehetne adni az olyan utcafrontra néző üzlethelyiségeket több magyar városban, amit jelenleg nem használ senki. Pl. 1-3 hónapig ingyen használhatnák cégek az üzlethelyiségeket, pályázhatnának rá… Pl. a felújítási, átalakítási költségeket beleszámítják a bérleti díjba (bár azt szerintem amúgy is)… Majd a bevételből később (ha jól dolgoznak) kis is tudják termelni azt. Persze az ötletbe még több mindent bele lehet vinni.
  • Bár itt a cikk megírása óta a falusi CSOK is már egy lehetőség, azért az aukciós modell is érdekes lehetne.

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!