vasárnap, január 17, 2021

CSOK 2.0? LTP? Ugyan már! Detroitban más megoldást találtak!

Szerintem neked is, ha Detroitról van szó, akkor a recesszió jut az eszedbe. Többször látni a médiában képeket elhagyatott városrészekről, plázákról… Erre jött egy ötlet, hogy mi lenne, ha aukció keretében eladnák a házakat. Ez persze még nem annyira extra ötlet, hogy sokan megrohamozzák Detroitot és oda költözzenek, vagy házat vegyenek. Kellett még valami plusz.

Azt találták ki, hogy 1000 dollárról indulnak a licitek, és bárki megvehet egy meghirdetett házat akár már az előbb említett összegért is, ha érvényesen licitált és azt később rendbe teszi. Be kell adnia egy rekonstrukciós tervet, ami tartalmazza, hogyan hozná rendbe a házat, amennyiben nem hozza rendbe, elveszti a házat. Itt a weboldal, megnézheted az aktuális 1000 dolláron meghirdetett házakat: http://auctions.buildingdetroit.org/Home
Ezen a linken pedig az eladott házakat látod: http://auctions.buildingdetroit.org/Home/SoldHouses
Már lassan 2 éve jól működik a rendszer.

Ezt az ötletet mire lehetne felhasználni?

  • Hasonló megoldással ki lehetne adni az olyan utcafrontra néző üzlethelyiségeket több magyar városban, amit jelenleg nem használ senki. Pl. 1-3 hónapig ingyen használhatnák cégek az üzlethelyiségeket, pályázhatnának rá… Pl. a felújítási, átalakítási költségeket beleszámítják a bérleti díjba (bár azt szerintem amúgy is)… Majd a bevételből később (ha jól dolgoznak) kis is tudják termelni azt. Persze az ötletbe még több mindent bele lehet vinni.
  • Bár itt a cikk megírása óta a falusi CSOK is már egy lehetőség, azért az aukciós modell is érdekes lehetne.

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek