Csökkenő iPad eladások? Miért? Mi várható?

Már a 2014-es negyedik negyedéves adatokban is 18%-os csökkenés figyelhető meg az előző évi adathoz képest az iPad eladásoknál. Az egyik legnagyobb Apple elemző Ming Chi Kuo (KGI Securities elemzője) szerint 2015 első negyedévében ez a szám még rosszabb lesz, és akkor már év/év alapon 40%-os csökkenés várható.

Ezt nagyrészt azzal magyarázza, hogy a tablet piac már nem nő olyan mértékben, sőt eléri lassan a telítettségi szintet. A másik magyarázat, hogy olyan gyorsan nem cserélik le az emberek az iPadjüket, mint mondjuk a mobiljukat. Sőt a harmadik magyarázat az, hogy tabletet helyettesíteni tudják az emberek a nagyobb kijelzőjű mobilokkal.

Ez persze nem befolyásolja az Apple eredményeit nagy mértékben, mert iPhone eladásaikkal így is jól állnak. (Erről itt írtunk: Az Apple 10 millió telefont adott el az első héten)

Az Apple árfolyama olyan jól teljesített, hogy a várakozásainkat már december előtt teljesítette, és már 111,25 dolláron áll, ami 10% profitot jelent. Most újabb vásárlásba nem mennénk bele, mert korrekció bármikor jöhet, inkább a biztos kivárás.

apple_nov

Forrás: venturebeat, businessinsider
Fotó: wikipedia

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!