Csökkenő iPad eladások? Miért? Mi várható?

Már a 2014-es negyedik negyedéves adatokban is 18%-os csökkenés figyelhető meg az előző évi adathoz képest az iPad eladásoknál. Az egyik legnagyobb Apple elemző Ming Chi Kuo (KGI Securities elemzője) szerint 2015 első negyedévében ez a szám még rosszabb lesz, és akkor már év/év alapon 40%-os csökkenés várható.

Ezt nagyrészt azzal magyarázza, hogy a tablet piac már nem nő olyan mértékben, sőt eléri lassan a telítettségi szintet. A másik magyarázat, hogy olyan gyorsan nem cserélik le az emberek az iPadjüket, mint mondjuk a mobiljukat. Sőt a harmadik magyarázat az, hogy tabletet helyettesíteni tudják az emberek a nagyobb kijelzőjű mobilokkal.

Ez persze nem befolyásolja az Apple eredményeit nagy mértékben, mert iPhone eladásaikkal így is jól állnak. (Erről itt írtunk: Az Apple 10 millió telefont adott el az első héten)

Az Apple árfolyama olyan jól teljesített, hogy a várakozásainkat már december előtt teljesítette, és már 111,25 dolláron áll, ami 10% profitot jelent. Most újabb vásárlásba nem mennénk bele, mert korrekció bármikor jöhet, inkább a biztos kivárás.

apple_nov

Forrás: venturebeat, businessinsider
Fotó: wikipedia

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!