Csökkenő tendenciában a betétállomány

Első negyedévben még növekedési pályára állt hazánkban a betétállomány változása. Addig májusban már meredek csökkenésbe kezdett. Az alapkamat olyan alacsonyan van, hogy az már a legtöbb ember inger küszöbét eléri. Sokan inkább választják a párnacihát, vagy más alternatív befektetési formát. A lakosság állampapír állománya ehhez képest az elmúlt időszakban jobban nőtt, mivel ott magasabb hozamot tudnak realizálni, mint a betéteken.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés

A Magyar Nemzeti Bank egyik legfrissebb jelentéséből vágtuk ki az alábbi képet. Látható, hogy áprilisban egy növekedés volt az betétállományban, majd hirtelen májusban csökkent.

betetallomany_május

Forrás: MNB

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!