Csökkenő tendenciában a betétállomány

Első negyedévben még növekedési pályára állt hazánkban a betétállomány változása. Addig májusban már meredek csökkenésbe kezdett. Az alapkamat olyan alacsonyan van, hogy az már a legtöbb ember inger küszöbét eléri. Sokan inkább választják a párnacihát, vagy más alternatív befektetési formát. A lakosság állampapír állománya ehhez képest az elmúlt időszakban jobban nőtt, mivel ott magasabb hozamot tudnak realizálni, mint a betéteken.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés

A Magyar Nemzeti Bank egyik legfrissebb jelentéséből vágtuk ki az alábbi képet. Látható, hogy áprilisban egy növekedés volt az betétállományban, majd hirtelen májusban csökkent.

betetallomany_május

Forrás: MNB

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!