KezdőlapGazdaság és üzletCsökkenő tendenciában a betétállomány

Csökkenő tendenciában a betétállomány

-

Első negyedévben még növekedési pályára állt hazánkban a betétállomány változása. Addig májusban már meredek csökkenésbe kezdett. Az alapkamat olyan alacsonyan van, hogy az már a legtöbb ember inger küszöbét eléri. Sokan inkább választják a párnacihát, vagy más alternatív befektetési formát. A lakosság állampapír állománya ehhez képest az elmúlt időszakban jobban nőtt, mivel ott magasabb hozamot tudnak realizálni, mint a betéteken.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés

A Magyar Nemzeti Bank egyik legfrissebb jelentéséből vágtuk ki az alábbi képet. Látható, hogy áprilisban egy növekedés volt az betétállományban, majd hirtelen májusban csökkent.

betetallomany_május

Forrás: MNB

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek