Dagobert bácsit játszanak az amerikai tech óriások, annyi készpénzük van

Számodra is ismerős neveket olvashatsz ebben a cikkben. Apple, Microsoft, Google, Cisco Systems, Oracle tech óriások közel 430 milliárd dollár tartanak készpénzben az USA-n kívül, derül ki a Moody’s legújabb tanulmányából (2014. decemberi adatokat vizsgáltak).

Ez nem meglepő, a cégek így kerülik el az adózást, vagy mondhatni adóoptimalizálnak különböző offshore országokban.

A fent említett összeg megbontva:

Apple (AAPL, Tech30): 178 milliárd dollár – 89% USA-n kívül
Microsoft (MSFT, Tech30): 90.2 milliárd dollár- 91%
Google (GOOG): 64.4 milliárd dollár – 60%
Cisco (CSCO, Tech30): 53 milliárd dollár – 94%
Oracle (ORCL, Tech30): 44.7 milliárd dollár – 90%

Jó ez a befektetőknek?
Az előbb említett cégek részvény visszavásárlási programokkal juttatják vissza a profitot a befektetőknek, részvényeseknek. A Most kell Amerikára figyelni című cikkünkben is kiemeltük a visszavásárlások volumenének növekedését. Tehát ezek a visszavásárlások is felhajtják az árfolyamot, nézd csak meg ezt a twitter bejegyzést, látszik, hogy az Apple élen jár készpénz visszajuttatásában. Így ez a befektetőknek is kedvező. Hol van már az a recesszió?….

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!