KezdőlapTőzsdeDrágulni fog a kávé ára? Erre te is fel fogsz figyelni!

Drágulni fog a kávé ára? Erre te is fel fogsz figyelni!

-

Tudtad, hogy egyre több ember fogyaszt kávét? Ez nem újdonság gondolom, egyrészt a népesség is nő, másrészt olyan régiókban is szokássá vált a kávéfogyasztás, ahol eddig nem volt kiemelkedő. Az új adatok szerint a következő 1-2 év nem fog kedvezni a kávénak. Tehát a kávé világpiaci ára emelkedhet. Na de itt jön a turpisság!!!

A kávé világpiaci ára így is nagyon nyomott volt az elmúlt években, vagyis alacsony. Tehát van hová emelkednie. A kínálatban már látszik a csökkenés, míg a kereslet növekszik, ez hosszabb távon drágulást okozhat. Nézz rá az alábbi grafikonra, és láthatod, hogy tényleg nyomott áron van jelenleg a kávé világpiaci ára. Ebből profitálhatunk, mert azt is mondhatjuk, hogy lokális minimum környékén tartózkodik jelenleg. Kép alatt folytatom!

Kávé árfolyam elemzés - finviz.com
Kávé árfolyam elemzés – finviz.com

Fontos! Ettől még nem lesz drasztikus emelkedés a polcokon lévő kávé árában. Láthatod, hogy 2011-ben volt a kávé ára az egekben, azóta a nagy készlet miatt csökkent az árfolyam, de most fordulhat a trend.

A tőzsderovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni a kávéval. Próbáld ki!:
[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek