Durván odapörköl Amerika?

Elkezdődött Amerikában a jelentés szezon. A nagyobb vállalatok negyedéves jelentését figyelik ilyenkor a befektetők, spekulánsok, tőzsdézők. Elsőként jelentett az Alcoa. Erre a cégre figyelnek a legtöbben, mivel ők jelentenek elsőként, és előrevetíti a többi cég sikerét.

Miért fontosak a negyedéves jelentések?

  1. nagy a forgalom, nagy a volatilitás a tőzsdéken, nagy profitot lehet bezsebelni (vagy veszteséget)
  2. jó kereskedési lehetőséget tartogat
  3. előremutatja a részvények várható (féléves) mozgását
Alcoa részvény - finviz.com
Alcoa részvény – finviz.com

Az Alcoa nagyon jót jelentett, ami azt is jelenti, hogy jól indul a jelentés szezon a befektetők pozitívak lesznek, és az amerikai részvénypiac tovább emelkedhet. 14%-kal nőtt a cég bevétele év/év alapon, 7%-os alumínium ár növekedést vár, tehát ez is további emelkedésre bírhatja az árfolyamát.  A vállalat tickerje (tőzsdekódja) AA, tehát egy ászpár lehet a kezünkben, amennyiben birtokoljuk. Az árfolyam hamarosan áttörheti a 17.50 dolláros szintet. Az elemzők szerint 20 dollár fölé is emelkedhet (UBS, Deutsche Bank)

[sam_ad id=”86″ codes=”true”]

Ha tetszett a cikk a #részvényesvagyok hashtaggel oszd meg ismerőseiddel  a közösségi oldalakon.

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!