E-trade elemzés

A mai nap a túlárazott részvények elemzéséről szól, elősző cikkünkben a Pandora rádió részvényét elemeztük, és most újra egy magas áron lévő részvényről írunk.  Az E-trade Financial Corporation (Ticker: ETFC) egy klasszikus pénzügyi szolgáltató cég. Az online piac felpörgette az ügyfelek számát, de még így is hektikus árfolyamot láthatunk, ha ránézünk a grafikonra. A 2000-es években a dotcom lufi kipukkanása előtt 700 dolláron is volt a részvény árfolyama, majd hamar le is tolták egészen 60 dollárig, a nagy 2000-es évek utáni emelkedésben részt tudott venni, ezután a következő nagyobb esést a válságban szenvedte el a a többi céghez hasonlóan. A válság után alacsony szinten maradt, és a 7-15 dollár közötti szintek között mozgott. 

etrade

Jelenleg 22,30 dolláron áll az árfolyam, de egy korrekció ennél a cégnél is elképzelhető, tehát utána érdemes csak beszállni vételi oldalra mikor ezt megtörtént. Amennyiben tehát korrekció következik, a 16 dolláros szintig is lecsökkenhet az árfolyama.

etrade_2

A konkurens cégekkel összehasonlítva láthatjuk, hogy a szektor árfolyamai ugyanúgy mozogtak, tehát érdemes odafigyelni mindegyik szereplőre.  Az ábrán is látszik, a legjobban az E-trade (ETFC) ára emelkedett az elmúlt egy évben.

etrade_konkurens

[sam id=”1″ codes=”true”]

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!