vasárnap, január 17, 2021

E-trade elemzés

A mai nap a túlárazott részvények elemzéséről szól, elősző cikkünkben a Pandora rádió részvényét elemeztük, és most újra egy magas áron lévő részvényről írunk.  Az E-trade Financial Corporation (Ticker: ETFC) egy klasszikus pénzügyi szolgáltató cég. Az online piac felpörgette az ügyfelek számát, de még így is hektikus árfolyamot láthatunk, ha ránézünk a grafikonra. A 2000-es években a dotcom lufi kipukkanása előtt 700 dolláron is volt a részvény árfolyama, majd hamar le is tolták egészen 60 dollárig, a nagy 2000-es évek utáni emelkedésben részt tudott venni, ezután a következő nagyobb esést a válságban szenvedte el a a többi céghez hasonlóan. A válság után alacsony szinten maradt, és a 7-15 dollár közötti szintek között mozgott. 

etrade

Jelenleg 22,30 dolláron áll az árfolyam, de egy korrekció ennél a cégnél is elképzelhető, tehát utána érdemes csak beszállni vételi oldalra mikor ezt megtörtént. Amennyiben tehát korrekció következik, a 16 dolláros szintig is lecsökkenhet az árfolyama.

etrade_2

A konkurens cégekkel összehasonlítva láthatjuk, hogy a szektor árfolyamai ugyanúgy mozogtak, tehát érdemes odafigyelni mindegyik szereplőre.  Az ábrán is látszik, a legjobban az E-trade (ETFC) ára emelkedett az elmúlt egy évben.

etrade_konkurens

[sam id=”1″ codes=”true”]

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek