KezdőlapGazdaság és üzletStartupEgy tőzsdével foglalkozó online vállalkozás, akit anno kiröhögtek a konkurensei, most is...

Egy tőzsdével foglalkozó online vállalkozás, akit anno kiröhögtek a konkurensei, most is él és virul, sőt, több milliárd dollárt ér a cég

-

Hallottál már a Plus500 nevű cégről? Valószínűleg igen, mert elég erős online marketinget csinálnak itthon is, vagyis úgy erős, hogy sokat költenek arra, hogy online reklámként lásd őket. Sőt, egyik nagy marketingeszközük az volt, hogy …, na jó erről inkább majd a későbbi bekezdésben. Egy cikket készítettem a cégről, mert tényleg érdekes és motiváló a kitartásuk, és az, hogy egy ilyen jól menő céget hoztak létre, holott sok konkurensük leszólja őket.

Figyelem! Ez a cikk nem szponzorált, pusztán azért írtam, mert ők is bizonyítják, hogy kitartás kell, és majd a piac igazolja a munkádat. Illetve ne a konkurencia beszólásaival foglalkozz, hanem szolgáld ki az ügyfeleidet.

A nagy ügyfélszerző kampány – ingyen 5000 Ft

A cég úgy robbant be, hogy több éven át ingyen 5000 forintnyi ingyenes bónuszt osztogatott a felhasználóknak.  A céljuk az volt, hogy megtanuld a rendszerüket, megismerd a kezelőfelületet. És mégis jobban vonzza az embert az ingyen pénzt, mint egy játékszámla (demo). Miután regisztráltál, megjelent 5000 Ft a számládon. Amit csak akkor tudtál kiutalni, ha elértél 20 000 forintot (a feltételek közben alakultak), vagy adott kötési mennyiséget teljesítettél, vagy utaltál be pénzt.

Átláthatóbb, mint a többi kereskedési szoftver / jó az applikációja

Amikor bróker voltam, megfigyeltem egy jelenséget. Azok, akik a Plus500 rendszerén tanultak tőzsdézni, ismerkedtek meg a technikai elemzéssel, sokkal jobban kereskedtek, mint azok akik Metatrader4 szoftvert használták már a legelejétől. Persze csak  50-100 főből áll a mintám, de az is érdekes. Tudod miért? Mert sokkal letisztultabb, főleg az árfolyamra koncentráltál, és nem vonta el a figyelmed a sok másik vonal (indikátor). Pont időben léptek a piacra applikációjukkal is, és ezt preferálták a felhasználók. A lényeg, hogy sok kezdő ezen keresztül ismerkedett meg a piaccal. És milyen mázlijuk volt! Mert most ők alkotják a kriptovalutázó ügyfeleik nagy részét, mármint a kezdők.
A hazai ügyfelek szívét is hamar elnyerték, mivel forintban vezetheted náluk a tőzsdeszámládat, illetve a népszerű hazai részvényekre is tudsz spekulálni.

Kriptovaluta piac

Jól meglovagolták, és elsők között tették elérhetővé a bitcoin kereskedést, vagyis a legelső kriptovaluta árfolyamára való spekulációt. Náluk nem BTC-t veszel, hanem úgynevezett CFD-t, a lényege, hogy itt nem tulajdonlod a BTC-t, csak az árfolyamváltozásból profitálsz. Akár emelkedő, akár csökkenő irányba is. A bitcoin tehát egy jó ugródeszka is volt most a cégnek, a weboldal-látogatottságuk is az egekben van, mióta a bitcoin is, illetve mióta ilyen népszerű lett 🙂

A konkurencia leszólta őket

Szinte mindenki a fapados brókercéggel azonosította a Plus500 céget, és már várták, hogy mikor dobják be a törölközőt. A legviccesebb az, hogy még a nagyokat is túlélték, még a 2015. januári svájci frank krachott is. Jah, és amin mindenki meglepődött: 2013-ban a céget kivitték a tőzsdére. Oké, utóbbin én is meglepődtem, háromszor megnéztem az emailt, amikor anno a tőzsdebevezetésről írtak.

A tőzsdén a cég

Így alakult az árfolyama a Plus500 brókercégnek az elmúlt 5 évben. Igen, 2015-ben azért az árfolyamban megszenvedte a svájci fiaskót, de érdekes, hogy stabilan fizeti a 18-30 font közötti osztalékot részvényeként. Illetve a piaci kapitalizációja is nagy már, 1,2 milliárd angol font.

A sztorijuk egy infografikán (Forrás: Plus500):

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek