Egyedi ékszereket készít 3D nyomtatás technológiával egy cég

Dátum

Megosztás

Az ékszeriparban is látszik a változás a 3D nyomtatás megjelenése után. Sok ötvös tud kreatívabb, egyedibb ékszereket készíteni a segítségével. Legtöbbször prototípust nyomtatnak ki, majd ezt öntik ki aranyból, ezüstből, vagy a kiválasztott anyagból. Sokat spórolnak az ékszerek előállítása során, sőt az elkészítés időtartama is nagymértékben csökken.

A szingapúri székhelyű Polychemy vállalat ennél tovább ment, olyan platformot hozott létre, ahol mi magunk válogathatjuk össze milyen dizájnt szeretnénk, aztán a szöveget, anyagot és persze a méretet. A megrendelés után máris nekiállnak elkészíteni az egyedi mintát rétegről rétegre haladva, majd kézzel elvégzik a végső munkálatokat, vagyis kiöntik aranyból. Ez a módszer a cégnek is hatékony, mivel így nem kell legyártatnia több azonos ékszert, és azt raktározni, míg valaki el nem viszi, hanem egyedi megrendeléseket gyorsan és olcsón tudja kivitelezni. Így olyan egyedi és értékes ékszerünk lehet, amiből nem sokat látni a világon.  Az ékszerek ára 100 dollár és 300 dollár között mozog (kb. 24000 Ft és 73 000 Ft jelenlegi árfolyamon számolva).

Kapcsolódó üzleti ötletek:

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!