Egyre közelebb az Alibaba részvénykibocsátása

A befektetők már nagyon várják a legnagyobb online webáruház, az Alibaba részvénykibocsátását.  Szeptember 8-án bejelentésre kerülhet a pontos dátum. Először kereskedni valószínűleg szeptember 18-án vagy 19-én lehet, vagyis ezt lehet leszűrni a hírekből. Sajnos pontos dátumot még senki se tud, de szeptember 8-án valószínűleg kiderülhet. Az már biztos, hogy BABA tickerrel lesz bevezetve az NYSE-re. (New York Stock Exchange)

Miért várják annyira a befektetők? Mert az Alibaba forgalma többszöröse az Amazon és az Ebay forgalmának. Mert szeretik a részvénykibocsátásokat, mert jó diverzifikációt jelent egy kínai céggel kereskedni.  Egyes becslések szerint a cég 200 milliárd dollárt ér, tehát a részvénykibocsátása felülmúlhatja a 2012-ben bevezetett Facebookét is. Azt elmúlt negyedévben is óriási nyereséget tudott felmutatni, 2 milliárd dollár volt a profit.

Érdemes figyelni a Yahoo árfolyamát is, mivel 23%-os részesedése van az Alibaba-ban.

Olvasd el a többi tőzsdei hírt is! Érdekes cikkeket is olvashatsz.

 

Fotó: scmp.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!