Egyre közelebb az Alibaba részvénykibocsátása

A befektetők már nagyon várják a legnagyobb online webáruház, az Alibaba részvénykibocsátását.  Szeptember 8-án bejelentésre kerülhet a pontos dátum. Először kereskedni valószínűleg szeptember 18-án vagy 19-én lehet, vagyis ezt lehet leszűrni a hírekből. Sajnos pontos dátumot még senki se tud, de szeptember 8-án valószínűleg kiderülhet. Az már biztos, hogy BABA tickerrel lesz bevezetve az NYSE-re. (New York Stock Exchange)

Miért várják annyira a befektetők? Mert az Alibaba forgalma többszöröse az Amazon és az Ebay forgalmának. Mert szeretik a részvénykibocsátásokat, mert jó diverzifikációt jelent egy kínai céggel kereskedni.  Egyes becslések szerint a cég 200 milliárd dollárt ér, tehát a részvénykibocsátása felülmúlhatja a 2012-ben bevezetett Facebookét is. Azt elmúlt negyedévben is óriási nyereséget tudott felmutatni, 2 milliárd dollár volt a profit.

Érdemes figyelni a Yahoo árfolyamát is, mivel 23%-os részesedése van az Alibaba-ban.

Olvasd el a többi tőzsdei hírt is! Érdekes cikkeket is olvashatsz.

 

Fotó: scmp.com

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!