El tudsz adni napi 5 könyvet egyedül vagy 15-öt könyvesboltokon keresztül? (online/offline)

El tudsz adni napi 5 könyvet egyedül vagy 15-öt könyvesboltokon keresztül? (online/offline)

Ha eddig nem gondolkodtál saját könyvben, akkor ezután biztosan megfordul a fejedben. Még mindig nagyon sokan olvasnak könyveket, legyen az szakmai vagy regény…, így igenis elég jó piacod lesz, csak meg kell találnod a témát.

Mennyi a profit egy könyvön? 
Egyre népszerűbb a szerzői könyvkiadás. Keress rá! A Minner hamarosan elkészülő könyvét is így adom ki. Pár tízezer forintba kerül, hogy kapjon ISBN számot; a tördelés és lektorálás is megvan 30-50 ezer forintból. Ezután már csak a 350-500 Ft/könyv nyomtatási költség és természetesen a hirdetési költség lesz a számottevő. Nem sok, igaz? Én is megdöbbentem, ha azt számolom, napi pár darab eladásából így elég nagy profitra lehet szert tenni.
Én azt számoltam, hogy napi 3-5 könyvet eltudok majd eladni átlagban, ami már napi fix 10-15 000 forint bevételt jelent. Hát még azután, miután bejuttatom a boltokba. Először természetesen saját magam értékesítem.
És a legjobb az egészben, hogy csak 5% az áfatartalom a könyvön.
Ehhez a részhez érdemes hozzá olvasnod: Így kereshetsz egy év alatt 124 millió forintot csak könyvekkel!

Miről írj könyvet? 
Van néhány tippem.

  • Menj be egy könyvesboltba és inspirálódj. Meg fogsz döbbenni, milyen könyvek vannak. És azt fogod mondani: “Héé, ez nekem is menne.”
  • Ha egy ütős és érdekes ötletre vágysz:  47. ötlet – közösségi könyvírás
  • Ez sem rossz ötlet: Ilyet még nem láttam! Zseniális! Így adj el egy szinte üres könyvet!
  • Egy új kondis, fitness, étrendes, applikációkról szóló… könyv? Miért ne?! Mindig van aki új egy adott területen, vagyis “újszülött”. Mint te most a könyvkiadás piacán. Nem? Mindig lesz kinek írni.

Blogból könyv?
Igen! Egyszer olvastam egy jó tippet egy külföldi blogban, ami annyira evidens, hogy megtetszett. A tipp az volt, hogy írj úgy blogbejegyzéseket, hogy abból akár később könyv is lehet. Én így kezdtem neki az egyik cikksorozatomnak. Azt bele is fogom tenni a könyvembe, természetesen kibővítve, átírva… de már milyen jó vázlatom van, igaz?
Ez igaz lehet bármire, de akár azt is lehet, amit a 47. vállalkozási ötletben leírtam – tudod, a közösségi könyvírás.

A cikk tartalma, részlete a Minner egyik hétvégi hírleveléből származik. Megéri feliratkoznod!

Így vállalkozz - Vállalkozás építés online training.
Vállalkozói képzés
, induló vagy már meglévő vállalkozóknak. Kattints ide és csatlakozz a Minner Dream Teambe!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket! Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu