El tudsz adni napi 5 könyvet egyedül vagy 15-öt könyvesboltokon keresztül? (online/offline)

Ha eddig nem gondolkodtál saját könyvben, akkor ezután biztosan megfordul a fejedben. Még mindig nagyon sokan olvasnak könyveket, legyen az szakmai vagy regény…, így igenis elég jó piacod lesz, csak meg kell találnod a témát.

Mennyi a profit egy könyvön? 
Egyre népszerűbb a szerzői könyvkiadás. Keress rá! A Minner hamarosan elkészülő könyvét is így adom ki. Pár tízezer forintba kerül, hogy kapjon ISBN számot; a tördelés és lektorálás is megvan 30-50 ezer forintból. Ezután már csak a 350-500 Ft/könyv nyomtatási költség és természetesen a hirdetési költség lesz a számottevő. Nem sok, igaz? Én is megdöbbentem, ha azt számolom, napi pár darab eladásából így elég nagy profitra lehet szert tenni.
Én azt számoltam, hogy napi 3-5 könyvet eltudok majd eladni átlagban, ami már napi fix 10-15 000 forint bevételt jelent. Hát még azután, miután bejuttatom a boltokba. Először természetesen saját magam értékesítem.
És a legjobb az egészben, hogy csak 5% az áfatartalom a könyvön.
Ehhez a részhez érdemes hozzá olvasnod: Így kereshetsz egy év alatt 124 millió forintot csak könyvekkel!

Miről írj könyvet? 
Van néhány tippem.

  • Menj be egy könyvesboltba és inspirálódj. Meg fogsz döbbenni, milyen könyvek vannak. És azt fogod mondani: “Héé, ez nekem is menne.”
  • Ha egy ütős és érdekes ötletre vágysz:  47. ötlet – közösségi könyvírás
  • Ez sem rossz ötlet: Ilyet még nem láttam! Zseniális! Így adj el egy szinte üres könyvet!
  • Egy új kondis, fitness, étrendes, applikációkról szóló… könyv? Miért ne?! Mindig van aki új egy adott területen, vagyis “újszülött”. Mint te most a könyvkiadás piacán. Nem? Mindig lesz kinek írni.

Blogból könyv?
Igen! Egyszer olvastam egy jó tippet egy külföldi blogban, ami annyira evidens, hogy megtetszett. A tipp az volt, hogy írj úgy blogbejegyzéseket, hogy abból akár később könyv is lehet. Én így kezdtem neki az egyik cikksorozatomnak. Azt bele is fogom tenni a könyvembe, természetesen kibővítve, átírva… de már milyen jó vázlatom van, igaz?
Ez igaz lehet bármire, de akár azt is lehet, amit a 47. vállalkozási ötletben leírtam – tudod, a közösségi könyvírás.

A cikk tartalma, részlete a Minner egyik hétvégi hírleveléből származik. Megéri feliratkoznod!

[adrotate banner=”5″]

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!