EMC részvény elemzés

Az EMC Corporation(Ticker: EMC)az IT szektorban, azon belül is felhő alapú szolgáltatásokkal, adattárolással, virtualizációval foglalkozik. Olyan konkurensekkel tud versenyezni, mint az IBM, Hewlett-Packard. Részvényei a New York Stock Exchangen kereskedhetőek, és része az S&P500 indexnek. 1979-ben alapították, 1986-ban már a tőzsdén is volt.
Az EMC többek között a Big Data elemzésével is foglalkozik. Nagyon sok cégvezető szerint a nagy adatmennyiségeket felhasználva a cégeik termelékenyebbek lesznek, és az értékesítésük is hatékonyabb lesz.

A részvény árfolyamát elnézve láthatjuk, hogy jó ideje oldalazik 20 és 30 dollár között. A kisebb cégek most kezdtek foglalkozni a felhő alapú szolgáltatásokkal, tehát a nagy vállalati szegmens után a sok kis cég hozhatja a nagyobb profit növekedést, így akár szárnyalhat is az árfolyam, amint ki tud törni az oldalazásból.
A cégen belül két nagy részleget (divíziót) érdemes figyelni. A tárhely szolgáltatáshoz kapcsolódó bevételek 38,1%-át teszik ki a cég bevételeinek, míg a virtualizáció (VMware) 34,71%-ot. Tehát ezeknek a bevételeinek a változása nagyban befolyásolják a részvény árfolyamát.

Az ábrán jól látható, hogy az IBM-hez képest  a részvény kis lemaradásban van 1 év távlatában, de a mozgásuk hasonló.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!