KezdőlapGazdaság és üzletEmelkedhet a cukor ára

Emelkedhet a cukor ára

-

Nem, most nem a magyar-szlovák cukor eseményekről van szó. Hanem, hogy Brazíliában az aszály a cukornádat is sújtotta a többi mezőgazdasági termény mellet. Ezt a piac be is árazta, és a májusi hónapban a nyers cukor ára 5%-ot emelkedett. Brazília termeli és exportálja a legtöbb cukrot. Az etanol előállítása során sok cukrot felhasználnak, és a növekvő igényeket nem tudják teljesen kielégíteni a termelők.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
A grafikon jól mutatja, hogy az árfolyam a 2010-es év áraihoz közelített ebben az évben. Azt is mondhatnánk, hogy alacsony szinten van. Jelenleg a 18,12 szintet alacsonynak tartják az elemzők, és sokan az árak duplázására is számítanak 1-2 éven belül. Ez egyszer azt is jelentheti, hogy a bolti cukor ára is növekedhet. Másrészt, hogy ebből profitálni is lehet a tőzsdén. Tehát érdemes figyelni a cukor árfolyamát.

sugar

Forrás: finviz.com, wall street journal

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek