Emelkedhet a cukor ára

Nem, most nem a magyar-szlovák cukor eseményekről van szó. Hanem, hogy Brazíliában az aszály a cukornádat is sújtotta a többi mezőgazdasági termény mellet. Ezt a piac be is árazta, és a májusi hónapban a nyers cukor ára 5%-ot emelkedett. Brazília termeli és exportálja a legtöbb cukrot. Az etanol előállítása során sok cukrot felhasználnak, és a növekvő igényeket nem tudják teljesen kielégíteni a termelők.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
A grafikon jól mutatja, hogy az árfolyam a 2010-es év áraihoz közelített ebben az évben. Azt is mondhatnánk, hogy alacsony szinten van. Jelenleg a 18,12 szintet alacsonynak tartják az elemzők, és sokan az árak duplázására is számítanak 1-2 éven belül. Ez egyszer azt is jelentheti, hogy a bolti cukor ára is növekedhet. Másrészt, hogy ebből profitálni is lehet a tőzsdén. Tehát érdemes figyelni a cukor árfolyamát.

sugar

Forrás: finviz.com, wall street journal

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!