Emelkedhet a cukor ára

Nem, most nem a magyar-szlovák cukor eseményekről van szó. Hanem, hogy Brazíliában az aszály a cukornádat is sújtotta a többi mezőgazdasági termény mellet. Ezt a piac be is árazta, és a májusi hónapban a nyers cukor ára 5%-ot emelkedett. Brazília termeli és exportálja a legtöbb cukrot. Az etanol előállítása során sok cukrot felhasználnak, és a növekvő igényeket nem tudják teljesen kielégíteni a termelők.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
A grafikon jól mutatja, hogy az árfolyam a 2010-es év áraihoz közelített ebben az évben. Azt is mondhatnánk, hogy alacsony szinten van. Jelenleg a 18,12 szintet alacsonynak tartják az elemzők, és sokan az árak duplázására is számítanak 1-2 éven belül. Ez egyszer azt is jelentheti, hogy a bolti cukor ára is növekedhet. Másrészt, hogy ebből profitálni is lehet a tőzsdén. Tehát érdemes figyelni a cukor árfolyamát.

sugar

Forrás: finviz.com, wall street journal

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!