Emiatt is elhasalhatsz az interjún

Hazánkban a legtöbb irodai munkavállaló a mikro-,kis – és középvállalkozásoknál tud elhelyezkedni.  De sok hátránya is van ilyenkor a munkavállalónak, mintha egy multihoz jelentkezne. Kezdjük ott, hogy sokszor nem HR-es végzi a felvételiztetést. Már itt falba ütközhetünk. Tudtad, hogy sok vállalat vezető nem szereti ha túl okos vagy? Igen jól hallod, a túl képzett, túl okos munkavállalót nem mindig preferálják. Sokkal jobban szeretik, ha alakíthatnak téged, ha ők oktatnak. Nagyon sokszor olyan ember interjúztat, aki helyét akár át is veheted, ha okos vagy, máris máshogy fog dönteni.

Van egy ismerősöm, aki a diploma kézhezvétele után nagyon sok cégnél dolgozott, volt ahol csak felvették 3 hónapra aztán simán elbocsátották. Az érdekes dolog utána következett, nem talált munkát.  Kereste, hogy mi lehet a hiba. Mondhatjuk azt is, hogy túl okos volt, de nála inkább az volt a baj, hogy meglátták az önéletrajzába a sok céget, ahol korábban dolgozott. Egyik közös egyetemi tanár ismerősünk javasolta neki, hogy vegye ki az olyan állásokat, ahol csak rövid ideig volt. Nem is kellett sokat várni, egyből felvették. Nála az volt tehát a probléma: azt látták, hogy minden céget hamar otthagyott, pedig csak annyi történt, hogy a cégek kihasználták. És itt jön a következő anomália, neki volt gyakorlata, mégse vették fel egy állásra se addig, amíg párat ki nem szedett az önéletrajából. Ezzel nem azt mondjuk, hogy hazudjunk a HR-esnek, ki lehet kerülni a kérdéseket, amikor megkérdik ebben az időben mit csináltál, de lehetsz is őszinte, már behívtak interjúra az már kész főnyeremény. Mivel őt be se hívták előtte.
Pl. állást kerestél (ez nem bűn), nyelvet tanultál…..

Jöjjön egy kis tanács:
Inkább legyél átlagos egy állásinterjún, mint túl okos.
Nézd át az önéletrajzod, hogy mennyi cégnél is voltál, rövidítsd le, ha úgy érzed.
Ha jelentkezel egy állásra, ne mindent írj bele a kompetenciáidnál, mivel a cégeknél inkább arra kíváncsiak az ő szakterületükön mihez értesz.

Következő cikkünkben egy olyan álláskeresési módot mutatunk be, amivel nagy eséllyel kapsz munkát, ez bármilyen szakterületen, bármilyen pozícióra érvényes. Nézz vissza máskor is!

Jó állást keresést!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!