Emlékszel még a dízelbotrányra? Vagy a BKK-s hacker balhéra? Így hoznak nekem pénzt a botrányok

Dátum

Megosztás

Már több éve észrevettem egy dolgot, ami jó ideje tömi a zsebemet. És elsőre lehet furának tűnhet, hogy valaki a botrányokból profitál, de valójában épp a botrányban érintett céget támogatom ezzel. Mindjárt meg látod miről van szó! Először is gondolj bele abba, hogy

Annyi minden történik nap mint nap, hogy a botrányokat pár hónap után elfelejtjük

Ha egy cég botrányba keveredik, akkor most már tényleg mondhatjuk, hogy pár hónap után a kutya se foglalkozik vele. A Volkswagen például még mindig a legnagyobb autógyártó a világon. Nézd csak az árfolyamát! 3 éve volt a botrány (ott ahol a nagy árfolyamzuhanás volt), és azóta 95 euróról 140 euró fölé is ment egy részvény ára, sőt közel 200 euróig emelkedett. Grafikon alatt folytatom!

Volkswagen részvény árfolyam 2015-2018 között

De ott van például a Lululemon nevű cég, akik jógaruhákat gyártanak. 2014-ben kiderült, hogy a jógához használt ruhájuk olyan vékony, hogy ha a nők előrehajolnak az úgy megfeszül, hogy átlátszó lesz a fenekükön a ruha. Ez még nem is lett volna baj, ha a cég kezeli a problémát, de ehelyett azt mondta, hogy úgy látszik néhány nő túl kövér ahhoz, hogy az ő terméküket, ruhájukat hordják. A részvényárfolyama beesett, ott Amerikában szinte a legtöbb média oldal lehozta, az emberek kiakadtak, közösségi oldalakon felháborodott posztokat írtak a cégről. (Írtam róla elemzést akkor.) Az árfolyama akkor 30 dollárig is leesett. Mondanom sem kell azóta sem járt ott az árfolyam (emelkedett). Lassan érted már mire akarok kilyukadni ugye? 

Lululemon részvény árfolyama a botrányt követően 2014-2018 között

Ahol botrány van, ott megjelenek

Még keselyűnek sem lehet mondani, mert nem részvényeladásra játszok, hanem megvárom, míg lecseng a botrány első hónapja és akkor érdemes elkezdem építeni a részvényvásárlást. Tehát a cégnek is segítek ezzel. Persze ehhez kell egy botrány.

  • Ilyen most a Facebook, folyamatos botrányokról hallani. Itt a borányok is közrejátszanak most az árfolyam csökkenésbe, de egyébként is benne volt a korrekció, most érdemes várni ott 2-3 hónapot és utána hosszú távban gondolkodni a vételi oldalon.
  • A Marriott hotellánc szervereit feltörték. Nos ezzel az a baj, hogy nem olyan szaftos botrány, inkább csak hacker támadás.
  • Amikor Samsung Galaxy 7 kigyulladt, felrobbant, akkor a Samsung részvényárfolyama a kóreai tőzsdén kicsit megtorpant, majd folytatta a száguldást. Még abban az évben 20 %-ot emelkedett, következő évben pedig majdnem duplázott. (Egyébként ebben az évben nagyon gyatra a cég árfolyama.)

    Samsung részvény árfolyama a botrányt követően 2016 és 2018 között

Azokat a helyzeteket keressük tehát, amikor egy kicsit oltják a céget, vagy valami bűnt csináltak. Ahogy mondtam, ezzel végül is mi rosszat nem teszünk.

Mikor melyik részvényt vásárold? – Ez itt a reklám helye

Érdemes követni a Minner tőzsde rovatát, továbbá készítettem egy tőzsde oktatást, amit videó formájában tudsz megnézni a MinnerAkadémián. Szóval a fotelből tanulhatod meg a többi tőzsde trükköt. Kreatív ötleteket is kapsz amellett, hogy megtanulod az alapokat, sőt még tőzsde stratégiákat is elsajátítasz! Kattints ide és szerezd be most! Már 146 tanítvány van ezen a kurzuson. Bármikor, bárhol, bármennyiszer meg tudod nézni a videókat.

Hasonló cikk. Pusztítás után építkezés
Egy régebbi cikkemben arról írtam, hogy például az USA-ban a hurrikán által elpusztítottNew Orleans a katasztrófa utáni 1,5 évben óriási növekedést produkált. Nem véletlen, a pusztítás után megkezdődött az újjáépítés, a belső kereslet élénkült…, és az utána lévő években jobb gazdasági eredményeket tudott felmutatni a térség.

Fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!