Ennél olcsóbb nem lesz már az olaj?

Már 50 dollár alá került az olaj világpiaci ára. Folytatódik a tavalyi olajár esés, mi sem gondoltuk volna, azt, hogy 50 dollár alá is be fog nézni, de így lett. Ahogy, már több cikkben is leírtuk, az orosz gazdaságnak fáj a legjobban. De még így is növelik a kitermelést az orosz olajcégek. Pedig az adósságállományuk magas, és jelenleg át kell szervezniük a kitermelést, csökkenteni a költségeket.

Nem csak őket érinti, hanem például az amerikai fracking cégeket is (olvasd el az erről szóló cikkünket is). Be is jött a számításunk, és aki követte tippünket profitálhatott is belőle. A C&J Energy Services Inc (CJES) részvény 39%-os esést (azaz nekünk ennyi profitot hozott, mert lehet árfolyam esésből is profitálni), míg a USA Compression Partners (USAC) részvény 32%-ot zuhant a cikkünk óta, tehát ezen ennyi profitot érhettél volna el te is.

Már nem érdemes viszont az előbb említett cégek további áresésre játszani, mert kockázatos lenne, bármikor egy erősebb olajár emelkedésnél ezek a részvényeket is visszarántaná.

És, akkor jöjjenek az okok, amiért nem most, hanem később érdemes lehet ezeket a részvényeket venni:

  • A piaci hangulat nyomta le az árfolyamot.
  • Szerinted egy ekkora cég nem védi be magát az árfolyam esés ellen? Hát bizony bevédi! Ezt hívják hedge -nek, vagy fedezeti ügyletnek
  • Az előző pontból következik, hogy lesz fedezetük folytatni a kitermelést 70 dollár alatt is.
  • Több elemző szerint is 1-2 év alatt újra 100 dollár fölé emelkedhet az olajár, ez csak ideiglenes spekuláció.
  • Jó áron tartózkodna most a fracking részvények (így marad pár hónapig).

Persze a részvény vásárlással érdemes még várni 1-2 hónapot, vagy akár többet is, picit csendesedjen le a piac, ez a szektor.
Friss hírek, 2015. január 14. : Az fracking cégek részvényének vásárlását jobb az olajárhoz kötni. Ide kattintva elolvashatod friss elemzésünket: Az amerikai fracking cégek kötvény csődcunamit indíthatnak el?

Addig is itt egy rövid videó a fracking technológiáról:

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!