Ennyi pénzed lenne, ha 10 évvel ezelőtt befektetsz 1000 dollárt a legnagyobb márkákba – Apple, McDonald’s, Microsoft, Starbucks

A Howmuch egy látványos infografikát készített arról, hogy mennyit változott volna az 1000 dollárnyi befektetésed, ha az ismertebb amerikai vállalatokba, azok részvényeibe fekteted. Nekem az volt az első lépésem, hogy a Facebookot keressem az ábrán, aztán rájöttem, hogy 10 éve még nem volt a tőzsdén, így érthető az, hogy nincs az ábrán. Nézd meg az infografikát és alatta olvashatod hozzá a további információkat, gondolatokat.

1000dollarbefektetes

Tudtad, hogy közben volt egy válság is?

Bizony, ezek a részvények a nagy tőzsdekrach ellenére is ennyit emelkedtek. Bár az igazat megvallva, ember legyen a talpán, aki mindet merte volna tartani továbbra is a válság ideje alatt. Főleg ha a kisbefektetőket nézzük, sokaknak kellett mozgósítani a részvénybefektetéseiket is. Ha egyébként mindegyik részvénybe pontosan 1000 dollárt fektetett volna valaki, akkor a 15 000 dollárja most 99 291-et érne (forintban még jobb is lenne, mert akkor 170 volt egy dollár, most 260). Átlagban 6,6 szorozódna a tőke / részvény. A fenti ábrán is jól látszik, hogy a legnagyobb hozam pont azon a részvényen volt, amin a legnagyobb volt a kockázat is, vagyis a Netflixen.

Az alábbi ábrán az S&P 500 amerikai tőzsde index változását láthatod. 2007 október és 2017 október közötti időszak alatt 77%-ot emelkedett, tehát a fenti képzeletbeli portfólió azért veri az S&P 500-at. Bár tudod hol vásárolnak a profik? Kép alatt folytatom!

sp500index2017_december

Vásárolj olcsón, adj el drágán. A profik még nagyobb hozamot is el tudnak érni. Már érdemes keresni azokat a részvényeket, amikre árfolyamesésre is lehet spekulálni, például a veszteséges részvényeket. Hogy néz ki most egy ilyen porfólió? >>>Itt írtam róla >>> Így fektetnék be 1 – 5 millió forintot 5 évre a tőzsdén és egyéb befektetési termékekbe. Rövid és hosszú távú profitra is összpontosítva

Forrás: Howmuch

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!