Ennyit jelent a minőség: 75 000 FT-ot spórol évente az a cégvezető, aki Macet ad az alkalmazottainak

Az IBM kiszámolta, hogy 270 dollárt spórol évente azon, hogy az alkalmazottai Macet használnak. Te is úgy gondolod, hogy a Mac gépek túl vannak árazva? Ezzel mindenki így van, még a nagy cégek is. Az IBM az utóbbi időben tette elérhetővé alkalmazottainak, hogy Macet is használhassanak. A közel 380 000 alkalmazottjából 30 ezren használják már az Apple termékét. És itt jön az érdekes információ, ami akár logikus is lehet.

Kiderült, hogy akik Macre váltottak, ők kevesebbszer zargatják a rendszergazdákat, nincs annyi problémájuk. Tehát egyrészt a rendszergazdák is tudnak egyéb dolgokkal is foglalkozni, másrészt kevesebb rendszergazdára van szüksége a cégnek. 270 dollárt, 75 000 forintot spórolnak azzal, ha nem Windows Pc-n dolgoznak.

Az IBM az Apple együttműködő partnere, így nem véletlen a cégek közötti aktivitás. Év végéig 50 000 Macet vásárol az IBM. Persze közben elbocsát több tucat rendszergazdát, IT supportost, ami a részvényesek szempontjából jó hír. Tudtad, hogy ezt a hír kevesen olvassák? Sőt a befektetőkhöz el sem jut. Ez jó, mert a részvény alul árazott.
A Microsoft (nagy pluszban van a részvény)után az IBM lehet az a cég, aki képes lesz megújulásra. Sőt mondhatom azt, hogy az elkövetkező évekbe újra a régi nagy tech cégek lesznek azok, akikre érdemes lesz figyelni, mert megújulnak. Nem véletlen, hogy én is erről írok. A cég részvény árfolyama alacsonyan van. Hosszú távú befektetésként is jó célpont lehet, mivel 3,7% osztalékot fizet évente. Tudod a szokásos szövegem: Te lennél az IBM tulajdonosa?

A többször is említett stratégiát érdemes itt is alkalmazni, vagyis több lépcsőben beszállni. A rá szánt tőkét nem azonnal felhasználni, hanem időben elosztva, és úgy venni a részvényekből, pl negyedévente azonos darabszámot…

IBM részvény elemzés - finviz.com
IBM részvény elemzés – finviz.com

Forrás (a sztori első része):
9to5mac
appleblog.hu
Fotó: Tim Cook/Twitter

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!