KezdőlapTőzsdeÉs akkor a GoPro bejelentkezett a drónpiacra

És akkor a GoPro bejelentkezett a drónpiacra

-

Sejteni lehetett, hogy a profi akciókamerát értékesítő cég a drónok fejlesztésébe is belevág. Rengeteg már kész drón úgy lett kialakítva, hogy azokra GoPro kamerát tudjanak tenni. Innen már nem volt nehéz kitalálni a cégnek, hogy érdemes lesz belevágni a drón gyártásba is. Múlt héten meg is történt a bejelentés, 2016-ban jön a Karma névre keresztelt GoPro drón. (videó a cikk végén)

A GoPro-ra így is nagy nyomás nehezedett, mert akciókamerái nem fogynak olyan ütemben, ahogy azt az elemzők várták. Ami nem akkora gond, elvégre fogynak, csak nem olyan ütemben. De tudjátok milyenek a befektetők, még több és még több pénzt akarnak. Az új területen a legnagyobb konkurenciája a DJI, de a piacból egy kicsit is kiszakít a GoPro már megéri. És persze helyzeti előnyben is lesz. A videó alatt folytatom.

Jelenleg a GoPro részvény árfolyama olyan, mint egy hullámvasút. A befektetők tépegetik. Az előző cikkem megírása óta nagyobb mozgások is voltak. Ez volt az a cikk: Már megint idióták a brókerek. Ha valaki fingik még arra is reagálnak :). Mi van a GoProval?

Először beesett az árfolyam, majd a Karma bejelentése után 14%-ot emelkedett napon belül a részvény. Ez jó jel számomra. Olyan mélyről nem volt nehéz 14%-ot emelkednie ez is igaz. Amint újra erőre kap a részvény 30 dollár fölé is emelkedhet, ami beszállási átlagáron is számolva 25-50% profitot jelent számomra.

GoPro részvény elemzés - finviz.com
GoPro részvény elemzés – finviz.com

 

 

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek