És akkor a GoPro bejelentkezett a drónpiacra

Sejteni lehetett, hogy a profi akciókamerát értékesítő cég a drónok fejlesztésébe is belevág. Rengeteg már kész drón úgy lett kialakítva, hogy azokra GoPro kamerát tudjanak tenni. Innen már nem volt nehéz kitalálni a cégnek, hogy érdemes lesz belevágni a drón gyártásba is. Múlt héten meg is történt a bejelentés, 2016-ban jön a Karma névre keresztelt GoPro drón. (videó a cikk végén)

A GoPro-ra így is nagy nyomás nehezedett, mert akciókamerái nem fogynak olyan ütemben, ahogy azt az elemzők várták. Ami nem akkora gond, elvégre fogynak, csak nem olyan ütemben. De tudjátok milyenek a befektetők, még több és még több pénzt akarnak. Az új területen a legnagyobb konkurenciája a DJI, de a piacból egy kicsit is kiszakít a GoPro már megéri. És persze helyzeti előnyben is lesz. A videó alatt folytatom.

Jelenleg a GoPro részvény árfolyama olyan, mint egy hullámvasút. A befektetők tépegetik. Az előző cikkem megírása óta nagyobb mozgások is voltak. Ez volt az a cikk: Már megint idióták a brókerek. Ha valaki fingik még arra is reagálnak :). Mi van a GoProval?

Először beesett az árfolyam, majd a Karma bejelentése után 14%-ot emelkedett napon belül a részvény. Ez jó jel számomra. Olyan mélyről nem volt nehéz 14%-ot emelkednie ez is igaz. Amint újra erőre kap a részvény 30 dollár fölé is emelkedhet, ami beszállási átlagáron is számolva 25-50% profitot jelent számomra.

GoPro részvény elemzés - finviz.com
GoPro részvény elemzés – finviz.com

 

 

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!