KezdőlapGazdaság és üzletÉs igen!!! Az 1000. cikk, bejegyzés.

És igen!!! Az 1000. cikk, bejegyzés.

-

Már a 750 cikknél a távlati célom az volt, hogy elérjem az 1000-et. Igazából várható volt, hogy meglesz, mivel nem akartam abbahagyni. Mi volt az első cikk? Egy részvény elemzés. Akkor még a vállalkozás ötletet rovatnak még a gondolata sem merült fel, amikor megírtam a 10 startup ötlet, amit nem hagyhatsz ki cikket.  Na, de a tegnapi Facebook posztomnál is írtam, ez kit érdekel? Lesz az még 10 000 cikk is.  Felesleges statisztikákat is betennem, max engem érdekel 🙂 Nem? Mit tanultam közben? Mi jött le!

Először is az, hogy 800 cikk felett a Google is jobban szeret, és utána a keresőből is özönlöttek a látogatók. Szoktam figyelni a seo-ra, hogy olyan szavakat írjak le, amire elvileg rákerestek. De nem mindig volt ez így. Na várjunk csak a Mindenegybenblog-nál több bejegyzés jön ki naponta, akkor ők előrébb kerülnek a googleban? Hát nem. Én sem írok nagyon hosszú posztokat, de olyanokat írok, amik felett 3-5 percet töltetek átlagban, ami elég ahhoz, hogy a keresőrobotok úgy érezzék, ez hasznos tartalom, és előrébb rangsoroljanak. Tegnap pl 10-en jöttek arra a keresőből, hogy “Mit vegyek ha esnek a részvények”, persze több változatban írták be, de ugyanarra a cikkre mentek rá. Ezt átlagban 7 percig olvasták az adott bejegyzést, illetve átlagban még további 5 oldalt néztek meg. Na ezt imádja a Google. Ezek mind ingyen olvasók, így én meg a Google-t imádom.

Vállalkozás ötlet a vállalkozás ötletben
Nem is gondoltam volna, hogy az üzleti ötletek írása közben megkereséseket kapok cégektől (főleg marketing tanácsadásra). Féléve írom ezt a cikksorozatot, és kb. 2 hónapja jöttek az első ilyen megkeresések, most már vagy 10-en kerestek meg így.  Még én is meglepődtem. Sőt, 2-en jelentkeztek be úgy, hogy nekik van pénzük befektetni startupokba, vagy ötletbe (10-20 milliójuk)…

Mit kezdj ezekkel az infókkal?
Azt, hogy megéri kitartani. Igaz, én szeretek írni is, és alig várom azt, hogy egy érdekes hírt végre megosszak veletek. A vállalkozás ötleteknél válaszd ki azt, ami hozzád legközelebb áll, csináld kitartóan, és meglátod be fog jönni. Ha rám írsz válaszolok is, naponta kapok (Facebook) chat, email üzeneteket.

Maradj velem! Olvass tovább!
(Lesz még nyereményjáték is…), sőt a vállalkozás ötletekhez van egy ütős projekt ötletem, amiből akár te is profitálhatsz. És a következő cikk egy elég betépős cikk lesz 🙂

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek