És igen!!! Az 1000. cikk, bejegyzés.

Már a 750 cikknél a távlati célom az volt, hogy elérjem az 1000-et. Igazából várható volt, hogy meglesz, mivel nem akartam abbahagyni. Mi volt az első cikk? Egy részvény elemzés. Akkor még a vállalkozás ötletet rovatnak még a gondolata sem merült fel, amikor megírtam a 10 startup ötlet, amit nem hagyhatsz ki cikket.  Na, de a tegnapi Facebook posztomnál is írtam, ez kit érdekel? Lesz az még 10 000 cikk is.  Felesleges statisztikákat is betennem, max engem érdekel 🙂 Nem? Mit tanultam közben? Mi jött le!

Először is az, hogy 800 cikk felett a Google is jobban szeret, és utána a keresőből is özönlöttek a látogatók. Szoktam figyelni a seo-ra, hogy olyan szavakat írjak le, amire elvileg rákerestek. De nem mindig volt ez így. Na várjunk csak a Mindenegybenblog-nál több bejegyzés jön ki naponta, akkor ők előrébb kerülnek a googleban? Hát nem. Én sem írok nagyon hosszú posztokat, de olyanokat írok, amik felett 3-5 percet töltetek átlagban, ami elég ahhoz, hogy a keresőrobotok úgy érezzék, ez hasznos tartalom, és előrébb rangsoroljanak. Tegnap pl 10-en jöttek arra a keresőből, hogy “Mit vegyek ha esnek a részvények”, persze több változatban írták be, de ugyanarra a cikkre mentek rá. Ezt átlagban 7 percig olvasták az adott bejegyzést, illetve átlagban még további 5 oldalt néztek meg. Na ezt imádja a Google. Ezek mind ingyen olvasók, így én meg a Google-t imádom.

Vállalkozás ötlet a vállalkozás ötletben
Nem is gondoltam volna, hogy az üzleti ötletek írása közben megkereséseket kapok cégektől (főleg marketing tanácsadásra). Féléve írom ezt a cikksorozatot, és kb. 2 hónapja jöttek az első ilyen megkeresések, most már vagy 10-en kerestek meg így.  Még én is meglepődtem. Sőt, 2-en jelentkeztek be úgy, hogy nekik van pénzük befektetni startupokba, vagy ötletbe (10-20 milliójuk)…

Mit kezdj ezekkel az infókkal?
Azt, hogy megéri kitartani. Igaz, én szeretek írni is, és alig várom azt, hogy egy érdekes hírt végre megosszak veletek. A vállalkozás ötleteknél válaszd ki azt, ami hozzád legközelebb áll, csináld kitartóan, és meglátod be fog jönni. Ha rám írsz válaszolok is, naponta kapok (Facebook) chat, email üzeneteket.

Maradj velem! Olvass tovább!
(Lesz még nyereményjáték is…), sőt a vállalkozás ötletekhez van egy ütős projekt ötletem, amiből akár te is profitálhatsz. És a következő cikk egy elég betépős cikk lesz 🙂

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek