Ez a 7 amerikai cég 50 milliárddollárnál is több vagyont vitt ki offshore területekre

Elképesztő összegeket visznek külföldre az USA legnagyobb vállalatai. Már többször is írtunk róla, sőt sok részvény elemzésnél ki is emeltük. A 35-40%-os adót próbálják elkerülni ezek a cégek. Ez egyrészt rossz az amerikai államnak, és persze rossz a részvényeseknek is. Egyik friss cikkünkben a Burger King adóelkerüléséről írtunk, olvasd el ezt is. Lassan olyan nyomás kényszerül az amerikai államra, hogy akár csökkentheti is a társasági adót.

Apple (AAPL,) $111.3 milliárd

General Electric (GE): $110 milliárd

Microsoft (MSFTTech30): $92.9 milliárd

Pfizer (PFE): $69 milliárd

Merck (MKGAF): $57.1 milliárd

IBM (IBMTech30): $52.3 milliárd

Johnson & Johnson (JNJ): $50.9 milliárd

Forrás: cnnmoney

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!