Ez pénzt hozhat neked! A legtöbb vállalkozó rosszul lát több dolgot is (piac mérete, lehetőségek…)

Többször is azt tapasztaltam, hogy az emberek, sőt a vállalkozók sem ismerik a lehetőségeiket, a piacukat. Ez azért előnyös számodra, mert piaci előnyöd lehet, sokkal jobban el tudsz adni, ha erre rájössz, illetve akkor, ha elolvasod ezt a cikket, és ténylegesen bele is gondolsz.

Tudtad, hogy:

 • Attól, hogy más konkurencia is van a piacon, nyugodtan elindíthatod a szolgáltatásod, a terméked. Tudod miért? Azért mert a konkurencia sem tud mindenkinek megfelelni. Mindig lesz olyan, aki téged fog akarni, vagy valamiért nem szimpatikus számára a konkurencia terméke. Erről itt is írtam: Már van ilyen vállalkozás, miért indítsak egy hasonlót?
 • A piac méretét alábecsülik
  Sokan úgy dobják a fiókba a vállakozás ötleteiket, hogy azt gondolják, erre nincs piac
  . Tudod ez olyan, mint amikor azt mondják: “Jajj, befeketés, tőzsde? A brókerbotrányok után nincs már piaca, nincs pénze az embereknek amúgy sem.” – Ezen mindig mosolygok. Képzeld, a Budapesti Értéktőzsde forgalma azóta nőtt, sőt kétszámjegyű növekedést értek el a részvények 1,5 év alatt (botrány óta).
  Remélem érted!
 • Elavult marketing módszereknek gondolnak több régóta fennálló marketing eszközt is, pedig élnek és virulnak most is : 
  Egy reklámposztom alá valaki azt írta, hogy hideghívás/telemarketing már elavult, múlt századi módszer. Szeretem, amikor olyanok trollkodnak, akik nem értenek ehhez a piachoz, nem tevékenykednek rajta. Azt kell mondjam, él és virul a telefonálás. Mindnekinél nála van a mobil (azzel kelünk, fekszünk), és összekötve a többi marketing eszközzel csodát lehet művelni. Ezt a hideghívás oktatás szolgáltatásomat reklámoztam (erre jött a troll komment): Vállalom, hogy 1 órán át értekesitem (telefonon) a terméked/szolgáltatásod – és ezért nem kérek pénzt
  A DM levélről már írtam a Minneren. Most újra úgy tudod alkalmazni, hogy hatékonyabb is lehet, mint régen. Erről itt írtam: Dm levelet a postaládába? Újra megéri kiküldeni?
  De ez még semmi, vállalkozás öltetet is kitaláltam a DM levélhez: Indíts vállalkozást: 10. ötlet – DM levél kiküldése, szerkesztése
 • Sokan a lehetőségeikkel sincsenek tisztában
  Nincs olyan, hogy hülye kérdés. Így örömmel veszem, ha valaki ír nekem a Minner FB chatjén keresztül. Néha meglepődök viszont, amikor egy webshop tulajdonos rámír és kérdi, vajon mi lehet nála a probléma, vagy mivel tudja jobban felpörgetni az eladásokat. És akkor látom, hogy nem használ remarketinget. Rákérdezek, kiderül azt se tudja mi az. Ami nem lenne baj, de könyörgöm, ha picit rákeres  a “webshop marketing” kifejezésre a Googleban, akkor már az első 5 találat valamelyikbén biztosan említik, hogy van ilyen. Érted? Használd a google-t!!!!

Ha még eszembe jut valami, le fogom írni. Ezt a cikket motivációként írtam. Vágj bele, hódíts meg új piacokat, szerezz új ügyfeleket! Hajrá!

Szorosan ehhez kapcsolódó cikkek:
Vágj bele most! Indítsd el a vállalkozásod! Kattints ide, és tudd meg, miért most!!!
Mire/miért fognak fizetni neked a cégek/vásárlók?

Oszd meg ismerőseiddel ezt a posztot! Vigyünk együtt sikerre egyre több vállalkozást!

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!