KezdőlapTőzsdeEzek kiléptek! Megszavazták a BREXIT-et. Mi lesz ezután?

Ezek kiléptek! Megszavazták a BREXIT-et. Mi lesz ezután?

-

Most már teljesen biztos, hogy a britek kilépnek az EU-ból. A népszavazás eredménye az lett, hogy a többség a kilépésre voksolt. Az EU azt mondta, hiába a brit parlament többsége (4/5-e) a benn maradás mellett van, ha a népszavazás eredménye out lesz, akkor az bizony out. 10%-ot gyengült napon belül a font a dollárral szemben, ami óriási gyengülés. Remélem távol maradtál a tőzsdei kereskedéstől, vagy ha mégis kereskedtél, akkor megfogadtad az arany tippem, azzal 6%-ot nyerhettél. Először nézzük meg a grafikonokat, majd utána néhány extra infó! 

A font 10%-ot zuhant a dollárral szemben (nagy piros gyertya a grafikonon). Ezt egyébként jól megsaccolta Soros György, ő mondta azt, hogy ha kilépnek az EU-ból a britek, akkor 10-20%-ot gyengülhet a font. Jeleztem is a Minneren, hogy inkább kerüld a devizákat a szavazás idején. De nézzük tovább!

gbpusdbrexit

Az arany ára a már konkrétabb hírekre 8%-kal emelkedett. Így aki a Minneres elemzést figyelte, és inkább a biztosra ment, ő most 5-6% profitban van. A kép alatt folytatom, mert még nem állt meg semmi!

Arany elemzés – A grafikont a www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában is eléred!
Arany elemzés – A grafikont a www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában is eléred!

Ez nem egy gyors folyamat lesz, 2-3 évig is elhúzódhat a kilépés. Most a piac elvileg teljesen beárazta már a kilépést, de még lehet itt szép mozgás, főleg az európai tőzsdék nyitását követően. Egyrészt aki szeretne árfolyam esésre spekulálni, az többször is megteheti majd az elkövetkező időszakban az európai indexek esetében, mert elég nehéz lesz ezután felhúzni őket. Másrészt az aranynak adott egy jó lökést a BREXIT, és azt is megmutatta, hogy igenis van kockázati tényező a piacokban. Azt is mondhatom, hogy emelkedő pályára, trendbe állította az aranyat. Ha elolvasod a következő bekezdést, akkor már érted, miért mondom az aranyat.

Lesz itt még fennforgás, mert a skótok is bejelentették, hogy ők bent akarnak maradni az EU-ban, és ezért szavazást szeretnének a Nagy-Britanniából való kilépésről, hogy utána az EU-hoz csatlakozhassanak. Először tehát Nagy-Britannia kilép, majd a skótok szeretnének kilépni Nagy-Britanniából, hogy utána újra az EU-ban lehessenek. A skót szavazók túlnyomó többsége a bennmaradásra szavazott.

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni az arannyal.

[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek