vasárnap, január 17, 2021

Ezek kiléptek! Megszavazták a BREXIT-et. Mi lesz ezután?

Most már teljesen biztos, hogy a britek kilépnek az EU-ból. A népszavazás eredménye az lett, hogy a többség a kilépésre voksolt. Az EU azt mondta, hiába a brit parlament többsége (4/5-e) a benn maradás mellett van, ha a népszavazás eredménye out lesz, akkor az bizony out. 10%-ot gyengült napon belül a font a dollárral szemben, ami óriási gyengülés. Remélem távol maradtál a tőzsdei kereskedéstől, vagy ha mégis kereskedtél, akkor megfogadtad az arany tippem, azzal 6%-ot nyerhettél. Először nézzük meg a grafikonokat, majd utána néhány extra infó! 

A font 10%-ot zuhant a dollárral szemben (nagy piros gyertya a grafikonon). Ezt egyébként jól megsaccolta Soros György, ő mondta azt, hogy ha kilépnek az EU-ból a britek, akkor 10-20%-ot gyengülhet a font. Jeleztem is a Minneren, hogy inkább kerüld a devizákat a szavazás idején. De nézzük tovább!

gbpusdbrexit

Az arany ára a már konkrétabb hírekre 8%-kal emelkedett. Így aki a Minneres elemzést figyelte, és inkább a biztosra ment, ő most 5-6% profitban van. A kép alatt folytatom, mert még nem állt meg semmi!

Arany elemzés – A grafikont a www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában is eléred!
Arany elemzés – A grafikont a www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában is eléred!

Ez nem egy gyors folyamat lesz, 2-3 évig is elhúzódhat a kilépés. Most a piac elvileg teljesen beárazta már a kilépést, de még lehet itt szép mozgás, főleg az európai tőzsdék nyitását követően. Egyrészt aki szeretne árfolyam esésre spekulálni, az többször is megteheti majd az elkövetkező időszakban az európai indexek esetében, mert elég nehéz lesz ezután felhúzni őket. Másrészt az aranynak adott egy jó lökést a BREXIT, és azt is megmutatta, hogy igenis van kockázati tényező a piacokban. Azt is mondhatom, hogy emelkedő pályára, trendbe állította az aranyat. Ha elolvasod a következő bekezdést, akkor már érted, miért mondom az aranyat.

Lesz itt még fennforgás, mert a skótok is bejelentették, hogy ők bent akarnak maradni az EU-ban, és ezért szavazást szeretnének a Nagy-Britanniából való kilépésről, hogy utána az EU-hoz csatlakozhassanak. Először tehát Nagy-Britannia kilép, majd a skótok szeretnének kilépni Nagy-Britanniából, hogy utána újra az EU-ban lehessenek. A skót szavazók túlnyomó többsége a bennmaradásra szavazott.

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni az arannyal.

[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek