Ezek megőrültek? Kötvényt bocsátanak ki?

Kaptam egy sajtóközleményt arról, hogy a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Plotinus Holding Nyrt kötvénykibocsátást hirdet. Első reakcióm az volt, ami a címben is szerepel, hogy ezek megőrültek? Aztán picit átértékeltem, és átgondoltam a dolgokat. Rájöttem előnyös üzlet lehet ebből. Először is megnéztem milyen eredményeket tud (konszolidált jelentés) felmutatni a Plotinus. Mit csinál a cég? Én úgy foglalnám össze, hogy ők a magyar Berkshire Hathaway (Tudod a Warren Buffett cége…).

Legutóbbi kötvénykibocsátásukon kétszámjegyű profitot zsebelhettek be a befektetők. Most viszont okosan megragadták az alkalmat, és alacsony éves 2%-os kamattal hirdették meg a kötvénykibocsátásukat. Viszont átváltoztatható kötvények kerülnek kibocsátásra, vagyis a kötvényeket törzsrészvénnyé változtathatjuk a futamidő alatt, így ez a konstrukció a befektetőknek s vonzó lehet. Olvasd tovább, érdekes lesz!

Apropó részvény! 2011-ben került kibocsátásra a Plotinus részvénye, és azóta 1525 forintról 4400 forintig emelkedett! 47% hozam évente! Nem rossz!

Az alábbi ábrán látszik a kötvénykibocsátáshoz tartozó információk (a kép alatt folytatódik a cikk egy csavarral.)
plotinus kötvény

És itt jön az érdekes dolog. 100 000 Ft névértéken megveszed a részvényt, a futamidő alatt minden hónap 10-15. között 20 db Plotinus törzsrészvényre változtathatod át a kötvényedet. Ez bizony 5000 Ft-ot jelent részvényenként. Ha 5000 alatt marad, felesleges átváltanod, maradjon a 2%-hozam évente. 5000 feletti árnál máris még nagyobb profitod lehet, és érdemes átváltoztatnod.

Ez egy érdekes ajánlat így. Lefordítva, 2%-os kamatot kapsz évente, és ha jó irányba megy a részvény további extra profitod lesz. Ha rossz irányba menne a részvény, akkor pedig nem kockáztattál semmit, hiszen a 2%-ot kapod.

A kötvénykibocsátás szervezője és a kötvények forgalmazója az Equilor Befektetési Zrt. Náluk lehet érdeklődni. 2015. június 15-18. között jegyezhetők a kötvények.

Forrás: MNB, Equilor, Plotinus
Fotó: sxc.hu

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!