Ezek megőrültek? Kötvényt bocsátanak ki?

Kaptam egy sajtóközleményt arról, hogy a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Plotinus Holding Nyrt kötvénykibocsátást hirdet. Első reakcióm az volt, ami a címben is szerepel, hogy ezek megőrültek? Aztán picit átértékeltem, és átgondoltam a dolgokat. Rájöttem előnyös üzlet lehet ebből. Először is megnéztem milyen eredményeket tud (konszolidált jelentés) felmutatni a Plotinus. Mit csinál a cég? Én úgy foglalnám össze, hogy ők a magyar Berkshire Hathaway (Tudod a Warren Buffett cége…).

Legutóbbi kötvénykibocsátásukon kétszámjegyű profitot zsebelhettek be a befektetők. Most viszont okosan megragadták az alkalmat, és alacsony éves 2%-os kamattal hirdették meg a kötvénykibocsátásukat. Viszont átváltoztatható kötvények kerülnek kibocsátásra, vagyis a kötvényeket törzsrészvénnyé változtathatjuk a futamidő alatt, így ez a konstrukció a befektetőknek s vonzó lehet. Olvasd tovább, érdekes lesz!

Apropó részvény! 2011-ben került kibocsátásra a Plotinus részvénye, és azóta 1525 forintról 4400 forintig emelkedett! 47% hozam évente! Nem rossz!

Az alábbi ábrán látszik a kötvénykibocsátáshoz tartozó információk (a kép alatt folytatódik a cikk egy csavarral.)
plotinus kötvény

És itt jön az érdekes dolog. 100 000 Ft névértéken megveszed a részvényt, a futamidő alatt minden hónap 10-15. között 20 db Plotinus törzsrészvényre változtathatod át a kötvényedet. Ez bizony 5000 Ft-ot jelent részvényenként. Ha 5000 alatt marad, felesleges átváltanod, maradjon a 2%-hozam évente. 5000 feletti árnál máris még nagyobb profitod lehet, és érdemes átváltoztatnod.

Ez egy érdekes ajánlat így. Lefordítva, 2%-os kamatot kapsz évente, és ha jó irányba megy a részvény további extra profitod lesz. Ha rossz irányba menne a részvény, akkor pedig nem kockáztattál semmit, hiszen a 2%-ot kapod.

A kötvénykibocsátás szervezője és a kötvények forgalmazója az Equilor Befektetési Zrt. Náluk lehet érdeklődni. 2015. június 15-18. között jegyezhetők a kötvények.

Forrás: MNB, Equilor, Plotinus
Fotó: sxc.hu

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!