Ezekben a penny stockokban van mozgás

A Wall Street farkasa filmből is ismerős lehet neked a penny stock. Ezek általában 2 dollár alatti részvényeket jelentenek (sokan az 5 dollár alattit is annak tartják). Ezek megtalálhatóak a tőzsdéken is (Nasdaq, NYSE, sőt még hazánkban a BÉT-en is, de tőzsdén kívüli papírok között jóval többet találunk. (OTC piacon).
Az a jellemzőjük, hogy általában kis kapitalizációjú cégekről van szó, akik a tőzsdére lépés előtt állnak, vagy pedig régen még tündöklő cégek hanyatlásnak indultak és penny stock lett belőlük. Lényeg a lényeg, azt látják a befektetők, hogy naponta ezek a részvények akár 50-100%-ot is emelkednek vagy csökkennek. Nem egyszer előfordul, hogy több 1000%-ot is emelkedhetnek. Fincsi számok az biztos.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Az előbb említett filmből láthatjuk a csalók is hamar rákaptak ezekre a részvényekre, felpumpálják majd eladják. Ezt könnyen meg tudják csinálni, hírekkel árasztják el a piacot…. Az OTC piac mivel nem szabályozott, ezért ezt meg is tehetik. Sok ilyen részvénynél több millió dolláros forgalom van nap mint nap.

Okosan persze ki lehet ezt használni. Egy ifjú titánról írt is a CNNmoney (Kattints ide a cikkért), aki úgy ki tudja használni ezeket a mozgásokat, hogy 1500 dollárból 1 millió dollárt csinált 3 év alatt.

De nem kell egyből mindenben a csalást látni. Nem kell a több 100%-ot emelkedő részvényeket meglovagolni. Sokszor ki lehet választani olyan penny részvényeket, amiket nem befolyásolnak ezek a csalások, és még technikai elemzéssel is profitot szerezhetünk. A költségekre figyeljünk oda, mert nagyok lehetnek!

A másik megoldás, hogy egy ETF által lekereskedjük a piacot (azért is jó, mert olcsóbb, mint egy index megvétele). Az alábbi ábrán kis kapitalizációjú vállalatok indexe látható. Ezt le tudod kereskedni bármelyik magyar brókercégnél is. Most jó szinten is van az árfolyam. Alul a 72,5 -es szint egy jó támasz, de ha alá megy az árfolyam nem érdemes vásárolni.  Látható a hullámzás a részvényen, ezt meg lehet lovagolni.
penny_etf

Egy kis ízelítő a penny stock mozgásokból, 3 részvényt mutatunk be. A nagy zöld és piros számok az érdekesek.(forrás: google/finance):

penny_leep

 

 

 

penny_froz

penny_ewaste

 

Olvasd el a többi tőzsdei elemzést is! Megéri! (Kattints ide!)

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!