Ezeket a mobilappokat töltsd le, ha játékosan szeretnél angolul vagy más nyelven tanulni

Ezeket a mobilappokat töltsd le, ha játékosan szeretnél angolul vagy más nyelven tanulni

A mobilapplikációk szerencsére nem csak játékra alkalmasak, hanem tanulni is lehet velük. Itthon amúgy is eléggé gyatrán állunk a beszélt idegen nyelvekkel, így az alábbi mobilapplikációk segíthetnek a nyelvtanulásban. Sőt, ha még külön tanárhoz/tanfolyamra jár az ember, akkor is érdemes kiegészítésképpen ezeket az applikációkat letölteni. De nem is fecsérelem tovább a szót, nézzük is azokat a nyelvtanuló appokat, melyek nem hiányozhatnak a mobilodról.

Duolingo a klasszikus, amit a legtöbben ismerhettek

Onnan is tudhatod, hogy az egyik legjobb angol tanuló app, hogy még Ashton Kutcher is befektetett a cégbe (az appot fejlesztő cégbe). Kérdezheted, hogy jöhet ez most ide, a válasz egyszerű: a Minner olvasók szeretik az ilyen plusz infókat, és a startup témában egyre több cikk kerül fel a Minnerre. Szerintem ezt be sem kell mutatnom nektek, a legtöbben már kipróbáltátok. Különböző szinteken keresztül sajátíthatjuk el a szavakat, és az angol nyelvtant (bár utóbbinál csak az a baj, hogy kevés magyarázatot kapunk az applikáción belül). Nagyon jó kiegészítés lehet már meglévő tanulmányaink erősítésére, felfrissítésére, illetve a továbblépéshez is, tudásunk fenntartásában.

Mondly

33 nyelven tanulhatsz vele, talán így ez a legkiemelkedőbb. Hasonló felépítésű, mint a Dupolingo, viszont hamar fizetni kell érte, ha magasabb szinten akarsz tanulni (havi 3-4 ezer forint).  Amit kiemelnék, az a chatbot funkció, ahol is te beszélsz, társalogsz egy “robottal”, vagyis bottal. Nagyon érdekes fejlesztés.  https://app.mondly.com/

Xeropan – az új, magyar fejlesztésű, még játékosabb angol tanulós applikáció

xeropan2_screenshot1 (1)

Egy történeten keresztül mélyülhetünk el az angol nyelvben úgy, hogy közben a nyelvtanra is nagy hangsúlyt fektet az applikáció. A történet egyrészt ténylegesen játékossá teszi a tanulást, másrészt könnyebben meg tudod tanulni az egyes szavakat, kifejezéseket, és természetesen a nyelvtant.

A tesztek is nagyon jók, kihasználja az okosmobilok adta lehetőségeket. Nehéz is leírni, milyen könnyen tudsz rajta megtanulni angolul, mert nem hinnéd el 🙂 , így azt mondom töltsd le az applikációt az alábbi linkek valamelyikéről, és használd pár hétig, és már most tudom, hogy rá fogsz kattanni.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.application.xeropan 

iOS: https://itunes.apple.com/app/id899256917