Ezekről a Facebook újdonságokról beszélt Mark Zuckerberg a 2018-as F8 konferencián

Idén is megrendezték a Facebook konferenciáját, ahol Mark Zuckerberg összegezte az eddigieket, és bemutatta a közösségi oldal újdonságait, új funkcióit. Természetesen először kiemelte a kamuhírek (fake news) elleni harcot és a FB adatbotrányával kapcsolatos információkat. Egyik ilyen újdonsága a Clear history, amivel törölni tudod a rólad tárolt adatok egy részét. Na de nézzük, mi volt a legérdekesebb és legfontosabb az előadásában.

Társkereső

Ez lepett meg a legjobban. Az előadásáról készült felvételen 18 perctől látható, hogy bejelenti a Facebook társkereső funkcióját. Már idén elindítják. Azon is gondolkodtam, hogy vajon teljesen hazavágja a társkereső iparágat és csak ezt használják majd az emberek? Nem! A legtöbb társkereső több oldalt is használ egyszerre.

Kameraeffektek mindenhol

Fura, de ezt is nagyon kidomborította Zuckerberg. Mind a Messengerbe, mind az Instagramba (ez is a FB-é) érkeznek új kameraeffektek. Azért fura, mert tényleg apróság, bár igaz, ezzel növelik a felhasználók aktivitását (kipróbálják…)

Oculus Go – virtuális valóság

És a szoftveres megoldásokon kívül itt van még a FB-nak az Oculus virtuális valóság szemüvege. Az új fejlesztésük már megvásárolható, 200 dollárba kerül és az az újdonsága, hogy nem kell hozzá külön eszköz (mobil, konzol…), hogy használni tudjuk. Én ezt emelném ki a legjobban. Mint részvényes örülök, hogy egyre jobban építi a hardver részleget is.

Mark Zuckerberg előadása az F8-on, vagyis a a Facebook éves konferenciáján

Facebook részvény

Az adatvédelmi botránya kicsit a padlóra küldte a részvényt az utóbbi pár hónapban. Aztán a közösségi oldal olyan negyedéves jelentést tett közzé, hogy a befektetők mindent elfelejtetettek. A Facebook aktív felhasználói bázisa is nőtt, de a bevétele még jobban, mint amire az elemzők számítottak. A cég idei első negyedéves bevétele 49 százalékkal magasabb az egy évvel ezelőttinél. A nettó eredmény 63 százalékkal ugrott meg, 3,06 milliárd dollárhoz képest 4,99 milliárd dollár lett. Ez helyre is billentette a részvényt, újra emelkedett. Hogyan is írtam egy korábbi Minner cikkben? Hamar elfelejtik a befektetők? A bevétel meggyőzte őket. Mondjuk belegondoltak abba, hogy a profit egy része az adatvédelmi botrányból van? Hm… A Minner cikk a FB részvényről >>>  Hogyan hat ki a Facebook botrány a részvényekre? Bíznak még benne a befektetők?

Facebook napi aktív felhasználóinak száma

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!