vasárnap, január 17, 2021

Ezért érdemes részvénykibocsátásban részt venni

2015. március 2-án már lehet mindenki tud kereskedni a Wizz Air részvénnyel, mivel a részvénykibocsátást megtörtént (IPO). Hazánkban az utóbbi időben rosszabb tapasztalataink vannak a részvénykibocsátással. A CIG Pannónia részvényesei nem tudták megtöbbszörözni a pénzüket. Legutóbb a Norbi Update Lowcarb Nyrt. vezette be részvényeit a tőzsdére, a befektetők sajnos még nem profitáltak ebből.

A részvénykibocsátások viszont nem mindig teljesítenek ilyen rosszul. Főleg a külföldi tőzsdéken kibocsátott ismertebb cégek részvényei már az első nap száguldozni szoktak.
Az alábbi ábrán a 1-Day oszlopban látható, hogy az első nap százalékos emelkedése az adott részvény esetében. BG Staffing INC például 69 900%-ot emelkedett. Itt már kisebb tőkével is nagy hozamot szerezhettünk. De megnézve a többi részvénykibocsátást  többnél is már az első napon duplázást látunk. Tehát nagyobb esélye van duplázni egy részvénynek, mint 0-ig csökkennie.

Best IPO - Nasdaq
Best IPO – Nasdaq

Mi a legjobb recept a részvénykibocsátásokhoz?

  • Válasszunk ki egy jó céget. pl GoPro.
  • Nem minden tőkénket kell rátenni egy IPO-ra.
  • 30 nap után nézzük át a céggel mi történt, és mérlegeljük az eladást
  • A kibocsátás utáni első negyedéves jelentés is fontos lehet

Erre persze van ellenpéldánk is, hiszen a Facebook részvény a kibocsátás után erősen csökkenő trendben volt, majd azóta megtöbbszörözte az árát.

A Wizz Air-t most vezették be a londoni tőzsdére, most erre a részvényre szegeződik a figyelem, mindenki nagyon várta már a kibocsátást.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek