Ezért érdemes részvénykibocsátásban részt venni

2015. március 2-án már lehet mindenki tud kereskedni a Wizz Air részvénnyel, mivel a részvénykibocsátást megtörtént (IPO). Hazánkban az utóbbi időben rosszabb tapasztalataink vannak a részvénykibocsátással. A CIG Pannónia részvényesei nem tudták megtöbbszörözni a pénzüket. Legutóbb a Norbi Update Lowcarb Nyrt. vezette be részvényeit a tőzsdére, a befektetők sajnos még nem profitáltak ebből.

A részvénykibocsátások viszont nem mindig teljesítenek ilyen rosszul. Főleg a külföldi tőzsdéken kibocsátott ismertebb cégek részvényei már az első nap száguldozni szoktak.
Az alábbi ábrán a 1-Day oszlopban látható, hogy az első nap százalékos emelkedése az adott részvény esetében. BG Staffing INC például 69 900%-ot emelkedett. Itt már kisebb tőkével is nagy hozamot szerezhettünk. De megnézve a többi részvénykibocsátást  többnél is már az első napon duplázást látunk. Tehát nagyobb esélye van duplázni egy részvénynek, mint 0-ig csökkennie.

Best IPO - Nasdaq
Best IPO – Nasdaq

Mi a legjobb recept a részvénykibocsátásokhoz?

  • Válasszunk ki egy jó céget. pl GoPro.
  • Nem minden tőkénket kell rátenni egy IPO-ra.
  • 30 nap után nézzük át a céggel mi történt, és mérlegeljük az eladást
  • A kibocsátás utáni első negyedéves jelentés is fontos lehet

Erre persze van ellenpéldánk is, hiszen a Facebook részvény a kibocsátás után erősen csökkenő trendben volt, majd azóta megtöbbszörözte az árát.

A Wizz Air-t most vezették be a londoni tőzsdére, most erre a részvényre szegeződik a figyelem, mindenki nagyon várta már a kibocsátást.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!