KezdőlapTőzsdeEzért érdemes részvénykibocsátásban részt venni

Ezért érdemes részvénykibocsátásban részt venni

-

2015. március 2-án már lehet mindenki tud kereskedni a Wizz Air részvénnyel, mivel a részvénykibocsátást megtörtént (IPO). Hazánkban az utóbbi időben rosszabb tapasztalataink vannak a részvénykibocsátással. A CIG Pannónia részvényesei nem tudták megtöbbszörözni a pénzüket. Legutóbb a Norbi Update Lowcarb Nyrt. vezette be részvényeit a tőzsdére, a befektetők sajnos még nem profitáltak ebből.

A részvénykibocsátások viszont nem mindig teljesítenek ilyen rosszul. Főleg a külföldi tőzsdéken kibocsátott ismertebb cégek részvényei már az első nap száguldozni szoktak.
Az alábbi ábrán a 1-Day oszlopban látható, hogy az első nap százalékos emelkedése az adott részvény esetében. BG Staffing INC például 69 900%-ot emelkedett. Itt már kisebb tőkével is nagy hozamot szerezhettünk. De megnézve a többi részvénykibocsátást  többnél is már az első napon duplázást látunk. Tehát nagyobb esélye van duplázni egy részvénynek, mint 0-ig csökkennie.

Best IPO - Nasdaq
Best IPO – Nasdaq

Mi a legjobb recept a részvénykibocsátásokhoz?

  • Válasszunk ki egy jó céget. pl GoPro.
  • Nem minden tőkénket kell rátenni egy IPO-ra.
  • 30 nap után nézzük át a céggel mi történt, és mérlegeljük az eladást
  • A kibocsátás utáni első negyedéves jelentés is fontos lehet

Erre persze van ellenpéldánk is, hiszen a Facebook részvény a kibocsátás után erősen csökkenő trendben volt, majd azóta megtöbbszörözte az árát.

A Wizz Air-t most vezették be a londoni tőzsdére, most erre a részvényre szegeződik a figyelem, mindenki nagyon várta már a kibocsátást.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek