KezdőlapTőzsdeEzt biztosan nem tudtad a Magyar Nemzeti Bankról!

Ezt biztosan nem tudtad a Magyar Nemzeti Bankról!

-

A legtöbben nem is nézzük a Magyar Nemzeti Bank honlapját, miért is néznénk? Tehetnéd fel a kérdést. Bizony érdemes lehet körülnézni, mert olyan tartalmakra is rátalálsz, ami segíthet jobban átlátni a gazdaságot, sőt egyes tanulmányokban még a különböző ágazatokra is nagyobb rálátásod lesz. Ez hasznos lehet olyan olvasóimnak is, akit a tőzsde érdekel, de olyannak is, akihez a vállalkozás ötletek, vállalkozás téma áll közelebb. Nézzük is, mire gondolok!

MNB hírek/tanulmányok

A különböző MNB-t és a felügyelt cégeket érintett hírekről itt értesülhetsz, de most nem is ez lesz a fontos. Továbbá olyan tanulmányokat olvashatsz, melyet az MNB munkatársai, megbízott elemzői készítenek. Néhány példa:

Ábrakészlet a legfrissebb gazdasági és pénzügyi folyamatokról

A havonta megjelenő ábrakészlet főleg a tőzsdézőknek, kereskedőknek lehet érdekes és hasznos. Mindenképpen nézz rá, kattints a fenti címre, töltsd le a PDF-et, és nézd meg!

Oktatási füzetek

Ez még csak most indult, főleg a hazai pénzügyi kultúra fejlesztését célozzák meg a tartalmak. Három anyagot találtam eddig.

MNB Tanulmányok

Itt picit szakmaibb témákat boncolgatnak, tehát másabb tartalmak találhatók, mint fent a Hírek menüpontban. Néhány példa:

További információkért kattints a kiemelt részekre. Az MNB honlapjára érdemes felmenni, mert tájékoztatást kapsz brókercégekről, függő ügynökökről, további statisztikákat találsz.

Fotó: Wikipédia
Forrás: MNB

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek