szombat, január 16, 2021

Ezt biztosan nem tudtad a Magyar Nemzeti Bankról!

A legtöbben nem is nézzük a Magyar Nemzeti Bank honlapját, miért is néznénk? Tehetnéd fel a kérdést. Bizony érdemes lehet körülnézni, mert olyan tartalmakra is rátalálsz, ami segíthet jobban átlátni a gazdaságot, sőt egyes tanulmányokban még a különböző ágazatokra is nagyobb rálátásod lesz. Ez hasznos lehet olyan olvasóimnak is, akit a tőzsde érdekel, de olyannak is, akihez a vállalkozás ötletek, vállalkozás téma áll közelebb. Nézzük is, mire gondolok!

MNB hírek/tanulmányok

A különböző MNB-t és a felügyelt cégeket érintett hírekről itt értesülhetsz, de most nem is ez lesz a fontos. Továbbá olyan tanulmányokat olvashatsz, melyet az MNB munkatársai, megbízott elemzői készítenek. Néhány példa:

Ábrakészlet a legfrissebb gazdasági és pénzügyi folyamatokról

A havonta megjelenő ábrakészlet főleg a tőzsdézőknek, kereskedőknek lehet érdekes és hasznos. Mindenképpen nézz rá, kattints a fenti címre, töltsd le a PDF-et, és nézd meg!

Oktatási füzetek

Ez még csak most indult, főleg a hazai pénzügyi kultúra fejlesztését célozzák meg a tartalmak. Három anyagot találtam eddig.

MNB Tanulmányok

Itt picit szakmaibb témákat boncolgatnak, tehát másabb tartalmak találhatók, mint fent a Hírek menüpontban. Néhány példa:

További információkért kattints a kiemelt részekre. Az MNB honlapjára érdemes felmenni, mert tájékoztatást kapsz brókercégekről, függő ügynökökről, további statisztikákat találsz.

Fotó: Wikipédia
Forrás: MNB

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek