KezdőlapTőzsdeFeküdjünk neki az ősznek! Itt vannak a legjobb lehetőségek a tőzsdén! 5...

Feküdjünk neki az ősznek! Itt vannak a legjobb lehetőségek a tőzsdén! 5 alacsony kockázatú, nagy profitlehetőséget rejtő részvény

-

Kezdenek visszatérni a nyárról a befektetők. Megfigyelhető a tőzsdén, hogy a legmelegebb évszakban a brókerek, befektetők inkább félreteszik a befektetéseiket és nem nagyon változtatnak rajta. Viszont itt az ősz, és bizony mindenki újra rendezi sorait, megvizsgálja a portfólióját. A részvények nyári mozgása akár segítségünkre is lehet, hogy kisebb kockázattal szálljunk be.

Mit értek alacsony kockázat és nagy hozam alatt?

Az olyan részvényeket, amik egyébként is főleg emelkedő trendben vannak, időnként azért megállítja a piac. Tehát megtorpannak egy-egy árszint mellett. Ilyenkor olyan árszintek jönnek létre, melyek jelzés értékűek a befektetők szemében. És ezt ki lehet használni. Jöjjenek is a példák. Először nézzük meg a nagyágyúkat, a blue chipeket, majd utána néhány kisebb céget.

Amazon

Az árfolyam egy nagyobb emelkedő trend utáni korrekció. Így létre is jött egy erős szint, a 940- és 950 dollár közötti szakasz. Aki most gondolkodik hosszabb távon vételi oldalon, most érdemes lehet elhelyezni pozíciót. Mert amennyiben 940 dollár alá menne az árfolyam, és eladná a megvásárolt részvényeket, abban az esetben 3,9%-ot kockáztatna, míg a célár 1050 dollárnál lehetne (az első célár), ami 7,3% profitot jelent. Tehát dupla akkora a profitlehetőség, mint a kockázat. Tehát rövid és hosszú távon is vételi oldalon mellénk áll még a matek is.

amazon2017osz

Apple

Nem rég van túl egy erős oldalazáson a részvény. 145 és 155 közötti árszint jó támaszt nyújt az árfolyamnak. Amennyiben tartósan 155 alá menne az árfolyam, a nagyobb veszteséget elkerülvén zárni is lehet a pozíciókat, tehát a kockázat 5,5%, míg 180 dollár célár estén (ennyit várnak az elemzők) 9,4% profitot érhetünk el részvényvásárlás esetén.

appleosz

Coca-Cola

A 46 dollárt nem tudta áttörni eddig a részvény. Amennyiben ez sikerül, úgy rövid idő alatt 50 dollárig száguldhat a részvény. 45,70-es stop loss esetén (ekkor záródna a veszteség, stop megbízás, eladjuk a részvényeket) a pozíció, és egy 46,5 dolláros részvényvásárlás esetén így 0,7%-os kockázatot jelent. 50 dollár célár esetén pedig 7,5%-os elérhető profitot realizálhatunk. Tízszeres különbség. Nem rossz, igaz?

coca-colanyar

Kis cégek nagy lehetőségek:

Ezeket a részvényeket azoknak ajánlom, akik már gyakorlottabbak a tőzsdén. 

Air Lease Corporation
A cég repülőgép lízinggel foglalkozik. Boeing és Airbus repülőgépeket ad lízingbe, bérbe repülőgép társaságoknak. Emiatt kiszámítható és tervezhető bevételei és kiadásai vannak. Nem egy trendi részvény, de annál több lehetőséget nyújt. Most emelkedő trendbe lépett, és 38,5 dolláron létre jött egy erős támasz szint. Ami azt jelenti, hogy megtámasztja a részvényvásárlást. Továbbá 45 dollár felett meg is lódulhat az árfolyam. Sokkal nagyobb az esélye, hogy 50 dollárig emelkedik, mint az, hogy 30 dollárig csökken. Így nézve tehát 5% kockázatra jut 23% profit lehetőség.

airlease_2017osz

ManpowerGroup Inc.

A céget nem hiszem, hogy be kell mutassam. Szinte lefed minden olyan területet, ami munkaerővel, HR-rel, munkaerő kölcsönzéssel, toborzással kapcsolatos. Stabil bevételek mellett osztalékot is fizet, ami vonzó a befektetők szemében. 105 dollárnál létrejött egy (már fent is említett) támasz szint. Így egy szűk stop loss (105 dollár) és profit cél (122 dollár, de 120-ig növelhető) mellett 6,3% kockázat mellé 7% hozam érhető el.  Ez a részvény viszont olyan, amit érdemes lehet 2-3 évig is tartatni, sőt, 130 dolláros rekord árfolyamot is elérhet. Azért hoztam fel példaként, mert egy kis korrekció esetén be tudunk szállni vételi oldalon 108-110 dollár körül, ami csökkenti a kockázatunkat.

manpower_osz

A Minner tőzsde rovatát támogató HotForex brókercégnél kereskedni tudsz a nagyobb amerikai és európai részvényekkel, alacsony költségek mellett. Ide kattintva be tudsz regisztrálni a céghez.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek