Feláldozza majd az utasát az önvezető autó a másik autóban ülők miatt?

Az önvezető autók egyre többször kerülnek be a hírekbe. Így nem véletlen, hogy több helyen is beszédtéma lett a hatásuk, jövőjük. A Startup Vállalkozók Facebook csoportban érdekes gondolatmeneteket, vitákat olvastam az önvezető autókról, és úgy éreztem ezt ide le kell írnom. Kezdjük is máris a legfontosabb kérdéssel, vagyis:

Feláldozza majd az utasát az önvezető autó a másik autóban ülők miatt?
Az önvezető autók helyettünk döntenek az egyes helyzetekben, így felmerülhet a kérdés, hogy egy nagyobb ütközés esetén be lesz-e programozva az autóba a feláldozhatóság? Feláldozhatja-e az utasát az önvezető autó azért, hogy több embert megmentsen….Az említett FB csoportban nagyrészt abban egyetértett mindenki, hogy ezt valószínűleg nem programozzák bele, az autó mindig a saját utasát védi.

A Google, a Tesla, a Baidu mind-mind önvezető autók fejlesztésével is foglalkozik. A Tesla autóiban már most is használható néhány önvezető funkció (pl. sávváltás).

A csoportban volt egy érdekes gondolatmenet is. Többen írták a repülők autópilóta rendszerét, és hiába fejlesztik már több évtizede, még mindig nem hagyják a repülőt, hogy önvezető legyen. Hát igen, talán ez a leglényegesebb pont, az önvezető autók sem fognak hipp-hopp tömegével megjelenni az utakon.

Jogi oldal
Több cikkben is olvastam, hogy általában az önvezető autók azért ütköznek, mert vagy valaki beléjük rohan, vagy a benn ülő felügyelő sofőr átvette a kormányt. Tehát abban egyetérthetünk, ha csak ilyen autók lennének az utakon, akkor kevesebb lenne a baleset is. A törvénybe pedig valószínűleg új sorok kerülnek bele emiatt, a felelősség valószínűleg a felügyelő személyé lesz.

Neked mi a véleményed erről? Kommentelj a Minner hét kérdésénél!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!