Film: A nagy dobás (The Big Short) – vélemény

Először picit furcsán néztem, hogy miért éppen most dolgozzák fel a 2008-as válság történéseit, miért nem korábban tették ezt. De ha jól belegondolok, akkor jobban is tették, mert a Wall Street farkasa film után többen érdeklődnek az ilyen filmek iránt. Ez meg is látszott a moziban, kifejezetten sokan voltunk a teremben, ahhoz képest, hogy most egy szakmaibb film került a vászonra.

Szerencsére a készítők az ilyen szakmaibb részeket ötletesen el is magyarázták, és a film alatt legalább bárki tanulhatott is pénzügyekről. Szerintem sokaknak most lett világos, miért is lett a válság, mi volt az előidézője pontosan.
Először azt hittem, hogy végig arról fog szólni, hogy mennyit nyertek, azt hogy költik el… valahogy a bemutatóból erre következtettem. De nem így történt. Már az elején természetesen tudtad, hogy valaki biztos nyerni fog a nagy összeomláson, mivel tudjuk, hogy nagy zuhanás volt. A film készítői viszont szépen fenntartják a figyelmet. Természetesen van csavar is a filmben, és láthatjuk azt is, hogy hiába ülsz a nyerő oldalon, nem biztos, hogy a végén is nyerő leszel. Nézd meg, és meglátod mire is értem ezt.

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!